Храненето е инструмент, с който ние самите можем да повлияем

...
Храненето е инструмент, с който ние самите можем да повлияем
Коментари Харесай

Седем храни за добро здраве и дълголетие

Храненето е инструмент, с който ние самите можем да повлияем на здравето си и на съвсем всички функционалности на тялото. Въпреки това хората най-често употребяват храната за облекчаване на физическа потребност или просто като метод за приемане на неотложно наслаждение.

В същото време учените означават, че вярната диета и съзнателният избор на артикули ще създадат всеки човек по-здрав. Ето седем храни за положително здраве:

Броколи

Броколите съдържат витамини А, С и К (които оказват помощ за поддържането на здрави кости), както и фолиева киселина. Има още една причина броколите постоянно да оглавяват описите със „ суперхрани " - те съдържат здравословна доза сулфорафан, тип изотиоцианат, за който се счита, че предотвратява рака, като оказва помощ за стимулиране на детоксикиращите ензими на тялото.

Овесени ядки

Овесът е същинска суперхрана. Яденето на повече овесени ядки е елементарен метод да увеличите приема на фибри и да извършите закуската си засищаща. Освен това овесът е пълнозърнест, а елементарният овес не съдържа добавена захар.

Спанак

Спанакът е богат на значими хранителни субстанции: витамини А, С и К, както и фибри, желязо, калций, калий, магнезий и витамин Е. Изследванията демонстрират, че яденето на повече спанак може да ви помогне да отслабнете и да понижи риска от диабет.
спанак

Ядки

Ядките са богати на здравословни полиненаситени мазнини и магнезий, две значими хранителни субстанции за здравето на сърцето. Тези хранителни субстанции могат също да обезпечат отбрана против инсулинова устойчивост, която може да докара до диабет.

Освен това ядките съдържат неразтворими фибри, които проучванията демонстрират, че могат да ви оказват помощ да останете здрави, като подхранвате тялото си с потребни чревни бактерии.

Кисело мляко

Киселото мляко съдържа пробиотици или „ положителни бактерии " Освен това е богато на калций. Само 1 чаша кисело мляко обезпечава съвсем половината от целесъобразната дневна стойност на калций, както и фосфор, калий, цинк, рибофлавин, витамин B12 и протеини.
кисело мляко

Яйца

Едно яйце съдържа към 70 калории и 6 грама протеин. В допълнение, яйчните жълтъци съдържат лутеин и зеаксантин, два антиоксиданта, които оказват помощ за поддържане здравето на очите.

Сладък картоф

Сладките картофи имат блестящо оранжев цвят заради наличието на алфа и бета каротин. Тялото преобразува тези съединения в дейната форма на витамин А, който оказва помощ за поддържането на здрави очи, кости и имунна система. Един междинен сладостен картоф обезпечава съвсем четири пъти целесъобразната дневна стойност на витамин А, а също по този начин ни дава малко витамин С и В6, калий, манган, лутеин и зеаксантин.
сладостен картоф

Източник: Рамблер

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР