Храната във всички детски градини на територията на Община Перник

...
Храната във всички детски градини на територията на Община Перник
Коментари Харесай

В пернишките детски градини готвят само с бутилирана вода

Храната във всички детски градини на територията на Община Перник се подготвя единствено с бутилирана вода.В млечна кухня даже и съдовете се мият с такава. Това стана ясно днес на работна среща,свикана от регионалния шеф инж. Емил Костадинов. Основна тематика беше нуждата от обмисляне на дейности за гарантиране на нужните хигиенични ограничения за подготвяне на безвредна храна за децата. В срещата участваха шефът на Областна дирекция по сигурност на храните доктор Елза Драгомирова, шефът на Детско-ученическо хранене Чавдар Гебов и представители на Регионална здравна ревизия, Регионалното ръководство на образованието и Община Перник.
Няма нараснала заболеваемост на стомашно –чревния тракт в област Перник и няма регистрирани случаи на хепатит А от началото на годината, увери основният секретар на РЗИ Явор Чаушев.
Всички институции работят в синхрон за гарантиране на нужните хигиенични ограничения,категорични бяха присъстващите.По искане на регионалния шеф беше предоставена информация за нужните количества вода за застраховане на детските заведения при подготвяне на храна. Според него всички детски заведения в Община Перник разполагат с нужните количества вода, които да оползотворяват за такива цели. Те са обезпечени от Държавния запас.
Областният шеф благодари за положителната екипна работа и за ограниченията, които се осъществят от експертите.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР