Храната е изключително важно нещо и тя трябва да бъде

...
Храната е изключително важно нещо и тя трябва да бъде
Коментари Харесай

Храните, които децата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да консумират

Храната е извънредно значимо нещо и тя би трябвало да бъде точно подбирана, изключително, когато става въпрос за подрастващите. Благодарение на здравословното и разнообразно меню дребните съкровища порастват здрави и щастливи.
Родителите обаче постоянно позволяваме неточности, във връзка с питателните привички. Понякога не съумяваме да откажем на наследниците си и им даваме в ръцете „ неразрешени лакомства ”. Друг път не ни остава време и небрежно подготвяме няколко сандвича с пушено месо.
Забравете за сходни менюта! Ще споделим с вас няколко храни, които да участват в храненията на мъниците. Те са значимо за тяхното развиване. Помнете го това!
Ето кои са те:
 Никога не давайте на децата си да ядат тези храни Никога не давайте на децата си да ядат тези храни
Децата са най-голямото ни благосъстояние. С появяването им на бял свят, целият ни живот се прекатурва. Благодарение на тях се научаваме да обичам...
Риба, месо и яйца
Тези храни са извънредно значими за децата. Те са потребни на протеини. Месото и рибата са богати на желязо. Едно 4 – годишно дете на ден би трябвало да приема към 40 грама месо. На 5 години – 50 грама и така нататък
Зеленчуци и плодове
Повечето малчугани вършат физиономии, когато видят пред себе си паница с броколи, брюкселско зеле или карфиол. Негодуват против менюто и отхвърлят да го употребяват. Съществуват доста способи, посредством които да подтикнете мъниците към това да заобичат потребната храна.
Обещаваме, че ще споделим за тях в някои от останалите публикации.
 Никога не закусвайте това Никога не закусвайте това
Диeтoлoгът Aнжeликa Дювaл избрoи избрoи хрaни и яcтия, кoитo никoгa нe трябвa дa ce кoнcумирaт нa зaкуcкa. „ Кaтeгoричнo нe прeпoр...
Сега да се фокусираме върху потреблението на плодове и зеленчуци. Препоръчително е всеки ден децата да похапват по най-малко 5 плода или зеленчука. Те са богати на минерали, витамини, фибри и имат ниско наличие на калории.
Бобови култури и зърнени храни
Тези култури са доста значими за всяко дете. Те обезпечават комплицираните въглехидрати, нужни за мозъчната и мускулната функционалност. Всеки хлапак наложително би трябвало да похапва картофи, самун, ориз, фасул, леща.
Млечни артикули
Знаете, че те са с фундаментално значение при развиването на костния капитал при децата. От тях също си набират протеини. Ежедневно им предлагайте прясно мляко, кисело мляко и сирене.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР