Хотелиери по Южното Черноморие, където са настанени голяма част от

...
Хотелиери по Южното Черноморие, където са настанени голяма част от
Коментари Харесай

Хотелиери в Бургас настояват за промени при регистрацията на украинските бежанци

Хотелиери по Южното Черноморие, където са настанени огромна част от украинските бежанци, са недоволни от условията, против които се получават по 40 лв. за настанен емигрант. Според тях процедурата е мудна, а крайният период е 31-ви март.

В един от хотелите в Бургас има 108 украински бежанци. От тях единствено един е съумял да полчи статут на краткотрайна протекция. Според хотелиерите ограниченията, обвързани с приемането на инансова помощ са ненужни и доста мудни

" Програмата за подкрепяне на хотелиерите би трябвало да дава отговор на две условия - бежанците да бъдат вписани в ЕСТЕ, програмата министерството на туризма. Така бежанците автоматизирано получават и адресна регистрация. Второто условие е да си създадат регистрация за краткотрайна протекция. Тази регистрация съставлява издаване на персонални документи или персонален номер. Притесненията са, че на тях не им би трябвало протекция за една година ", съобщи Радостин Дачев от Сдружение с нестопанска цел " Клуб на хотелиера ".

По думите му украинците не желаят правата, които се дават - детски градини, учебни заведения, присъединяване в пазара на труда, тъй като чакат войната да свърши и да се приберат вкъщи. Освен това процедураа по регистрация на един емигрант е доста тромава - един от украинците е чакал над 9 часа, с цел да получи нужните документи.

Хотелиерите оферират да се преразгледат изискванията по програмата и да отпадне условието на статута за краткотрайна протекция.

Вижте целия диалог в директното включване на Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР