Хотелиери по морето набедиха метеоролозите, че гонят туристите от родното

...
Хотелиери по морето набедиха метеоролозите, че гонят туристите от родното
Коментари Харесай

Хотелиери скочиха срещу метеоролози

Хотелиери по морето набедиха метеоролозите, че гонят туристите от родното море, тъй като плашели от дни с прогнози за дъжд и стихии, които по този начин и не се сбъдвали. Скандалът потегли от уеб страницата Лупа. Според туристическите босове поради зачестилите мрачни прогнози, българите предпочели гръцкото море вместо родното.

Туроператори недоволстват, че при дълготрайните прогнози за времето синоптиците ясно казвали кои дни и седмици ще стават за море и кои не, като по този метод карали хиляди българи да трансформират проектите си за морска отмора у нас.

Хотелиер от Поморие съобщи, че апокалиптичната прогноза за времето, съобщавана от родните синоптици, в последно време е изиграла доста неприятна смешка на бизнеса в разгара на сезона, тъй като е изпъдила и така наречен уикенд туристи.

И кметове на черноморските курорти се включиха в абсурда с метеоролозите.  Градоначалници готвели протестно писмо до Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките и ще желаят среща с управлението, с цел да желаят обсъдят въпроса.

Виновни  сме и когато е горещина, и когато е мраз, и когато гърми и трещи, бе коментарът на синоптиците. Те се пошегуваха, че несъмнено някой е хакнал измервателните им уреди, с цел да са неточни прогнозите. И припомниха по какъв начин през октомври 2017 година тогавашният водач на парламентарната група на ГЕРБ и втори в партията Цветан Цветанов упрекна синоптиците за потопа в Бургаско.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР