Хотелиери от Пампорово, собственици на гори и жители на околните

...
Хотелиери от Пампорово, собственици на гори и жители на околните
Коментари Харесай

Граждани блокираха главния път в Пампорово срещу закриването на пожарната служба

Хотелиери от Пампорово, притежатели на гори и поданици на близките села Проглед, Стойките и Широка лъка блокираха основния път, който минава през курорта, в отбрана на пожарната работа в комплекса.

Хората недоволстват против решението пожарната да бъде закрита от 4 декември. При протестиращите дойде шефът на пожарната основен комисар Николай Николов, който ги увери, че този сезон пожарната сигурност в курорта ще бъде обезпечена.

Протестът бе преустановен, а кметът на Чепеларе и шефът на пожарната отпътуваха на незабавна среща с премиера Бойко Борисов, където ще се търси решение на казуса със закриването на пожарните служби в Боровец и Пампорово.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова обаче изясни, че блокадата ще продължи през цялата седмица до намиране на решение на казуса.

Протестиращите ще затварят пътя по 15 минути дневно и след това ще го освобождават.

Пожарната работа в курорта обгръща територията на над 9 горовладелски кооперации. Това са над 100 000 декара гора, частни кооперации. Обслужва и 4-5 села. Това са Проглед, Стойките, Широка Лъка, Гела. Тя се грижи и за сигурността на хотелската част, която обгръща над 15 000 кревати.

Това са хотели, ситуирани на територията на община Чепеларе и територията на община Смолян, обсерваторията Рожен, кулата " Снежанка ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР