Хотелиери настояват за спешни мерки, които да спасят туристическия сезон

...
Хотелиери настояват за спешни мерки, които да спасят туристическия сезон
Коментари Харесай

Хотелиери искат спешни мерки след фалита на Томас Кук и Астрал Холидейс

Хотелиери упорстват за незабавни ограничения, които да спасят туристическия сезон 2020 след банкрута на огромния туроператор " Томас Кук " и неговия български представител " Астрал Холидейс ". Според тях, това слага на съществено тестване хотелиери, превозвачи и туроператори в най-големия морски курорт Слънчев бряг.

Превозвачи и туроператорски компании, които обезпечават екскурзии и разнообразни мероприятия за туристите настояват, че компания " Астрал Холидейс " им дължи към 400 000 лева за транспорт, за който се заплаща на място и те нямат нищо общо с банкрута на " Томас Кук ".
Хюсеин Мустафов-превозвач: Те по този начин приказват - няма проблем, давай, няма проблем, давай... Давай, давай и...Сена Кондова - туристическа компания за екскурзии: Той е вземал от туристите, къде са тези пари? Аз особено ще го осъждам.Деян Контев - транспортьор: Ние желаеме да знаем по какъв начин ще си ги вземе тия пари... Ще саботираме целия сезон, в случай че не обърне страната внимание.
Хотелиери в Слънчев бряг и Несебър чакат с паника идващия сезон, тъй като всичко ще зависи кои огромни туроператорски компании ще заемат мястото на " Томас Кук ". Те упорстват за незабавна интервенция и съответни ограничения от страна на страната за гарантиране на сезона следващата година.
Диана Колчева - ръководител на хотелиерите в Несебър: Да се понижат летищните такси на нискотарифните компании, да се понижи незабавно незабавно Данък добавена стойност в туризма, да можем ние да реагираме, да пускаме промоции, до момента в който пластовете в туроператорската активност се наместят.Стойка Терзиева - шеф на хотел: Големите отговорности от " Томас Кук " още няма никаква изясненост дали ще ги получим, тъй че това в действителност може да бъде резултатът на доминото.
Ако се стигне до банкрути на хотели, това ще значи и банкрути на снабдители на храни и на производители. Много от хотелите към този момент водят договаряния с банки за нови заеми, с цел да могат да се разплатят с личния състав и доставчиците.
 Засегнатите от банкрута на Засегнатите от банкрута на "Астрал холидейз " ще получат назад парите си
Засегнатите туристи от банкрута на "Астрал холидейз " ще могат да осъществят плануваните си пътувания или да получат назад платените суми за тях. Това...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР