Хотелиери и ресторантьори по морските курорти натискат за обособяването на

...
Хотелиери и ресторантьори по морските курорти натискат за обособяването на
Коментари Харесай

Ще въвеждат пиянски зони в морските курорти

Хотелиери и ресторантьори по морските курорти натискат за обособяването на зони за празненства, където по всичко проличава ще бъдат позволени така наречен „ алкохолни турове “, както и безкрайният нощен звук. В същото време ще се вкарат и зони, където ще почиват фамилиите, искащи да избегнат „ празненство “ атмосферата.

Тази концепция се разисква от 2017 година, в разпоредба ще бъдат написани характерните функционалности и  избрания за националните курорти, изясни Лиляна Арсова, шеф на дирекция “Туристическа политика ” в Министерството на туризма пред бТВ.

“Даваме опция кметовете, взаимно с бизнеса и представители на туристическия отрасъл, да създадат зониране. То ще включва избрани функционални характерности за съответното място. В Слънчев бряг да вземем за пример може да бъде избрана празненство зона, зона за фамилен туризъм. Разликата е, че ще се оферират разнообразни типове туристически услуги. Това зониране ще се случи единствено при курортите, които аплайват за национални ”, уточни още Лиляна Арсова.

Често туристите в хотели на Слънчев бряг се оплакват, че не могат да спят вечер. Хотелите са единствено на няколко метра от заведенията. Веселин Налбантов, притежател на хотел, твърди, че това зониране не е дневния ред на туризма.

“Развлеченията са детайл от туристическия артикул, по какъв начин ще разделиш празненство зоната от зоната за отдих, курортът е основан към този момент, има си закон, който споделя, че след среднощ не би трябвало да има звук, само че това не значи, че не би трябвало да има заведения ”, споделя още Веселин Налбантов.

Кристиян Киров от Асоциацията на заведенията, показва, че няма по какъв начин хората да бъдат спрени да вървят по заведенията, въпросът е да не се пречи на тези, които са решили да си почиват в хотелите. “Мисля, че има вид тези празненство зони да бъдат обособени тук-там, на които не пречат на хотелите. Трябва да намерим някакво решение ”, сподели още Киров.

От Асоциацията на заведенията желаят Южният плаж в Слънчев бряг да стане празненство зона, в която нощните заведения да работят цяла нощ. Диана Колчева от Съюза па хотелиерите в Слънчев бряг счита, че това ще се отрази не толкоз на Слънчев бряг, колкото на Свети Влас, Несебър и други обитаеми места.

“Водата не е бариера и тя носи шума. Не сме срещу празненство зоните, само че бихме предложили на Министерството на туризма да се обособят такива зони отвън курортните места. Може да е и на 2 км от курорта, само че да е отвън концентрацията на хотели ”, уточни Колчева.

Според нея празненствата могат да бъдат изнесени и в края на сезона, като по думите й най-малко до 30 октомври има прелестно време по Черноморието. Тогава даже целият комплекс може да се трансформира в празненство зона, счита Колчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР