Хот-дог е сандвич, който лесно може да изберем да хапнем,

...
Хот-дог е сандвич, който лесно може да изберем да хапнем,
Коментари Харесай

Хот-дог – защо може да бъде много опасен за здравето ни!

Хот-дог е сандвич, който елементарно може да изберем да хапнем, тъй като става бързо и се яде на крайник. В забързаното ни всекидневие постоянно хората си го купуват, изключително учениците. Но през днешния ден ще ви срещнем с неговата рискова щета.

Рак е общото наименование, което съдържа няколко свързани между тях заболявания, при които в един неконтролируем развой се следи многочислено разделяне на кафези в тялото.

Може да стартира на едно локално място и да се разпростре в обграждащите го тъкани.

Може да докара до гибелта на пациента, в случай че той не получи съответно лекуване. Познати са повече от 200 разнообразни типове рак.

Най-често срещаните са: на кожата, на дробовете, на гърдите и на дебелото черво. Храната е основополагаща за отбрана от развиването на рак.

Някои храни са в действителност доста нездравословни. Ако за миг съжалявате, когато сте хапвали хот-дог, знаейки от какво е изработен, може да се изненадате, в случай че разберете, че тази храна е доста рискова за здравето.

В Съединени американски щати повече от 7 милиарда хот-дози се употребяват всяко лято. Те стават познати на света от немски имигранти през 10 век и от този момент са известни.

Независимо от това, през днешния ден е потвърден факт, че те са застрашаващи здравето. Изключително нездравословни, машинно създадени и не съдържат нищо същинско в себе си.

С други думи те са комбинация от свинско, пилешко и телешко и по-скоро остатъците от тези меса.

Остатъци като крайници, копита, глави, кожи и мазнини от животните. Това се смесва с голямо количество сол, нитрати и сходни химикали и в последна сметка получаваме артикул от супер нездравословна примес.

Мирисът се прибавя като кармин или мононатриев глутамат

Университета на Хаваи е направил тест и резултатите били ужасяващи. Те открили, че потреблението на това месо усилва риска от рак на панкреаса с 67%.

Появата на нитрозамини е единствено вследствие на един от най-проблемните добавки в хот-дозите. Това са нитрати и нитрити.

Дори органичните хот-дози съдържат нитрити. Тези добавки се комбинират с амини и резултатът е нитроамин, които са свързани с рак на стомаха, пикочния мехур и панкреаса.

Ежедневната консумация на хот-дог усилва риска от рак на дебелото черво с 21%.

Това е било открито от Американския Институт за Изследване на Рака.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР