Хосеп Гуардиола стана първият треньор в историята на Шампионската лига,

...
Хосеп Гуардиола стана първият треньор в историята на Шампионската лига,
Коментари Харесай

Гуардиола постигна уникален рекорд в Шампионската лига

Хосеп Гуардиола стана първият треньор в историята на Шампионската лига, който стига за девети път до 1/2-финал в най-престижния клубен шампионат по футбол. Испанецът записа това необикновено достижение, откакто воденият от него " Манчестър Сити " отстрани " Атлетико " (Мадрид) след 1:0 в Англия и 0:0 на реванша в Испания. Така той задмина Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти, които имат по 8 класирания на 1/2-финал.

Три от тези 9 достигания за Гуардиола са със " Сити ", като досега той има и един край с тима, само че към момента не е спечелил шампионата с " жителите ", което е и огромната цел - за него и клуба. " Това е третият път в нашата история, в който сме на полуфинал. За нашия клуб това е необикновено достижение. Горд съм, тъй като противникът беше в действителност добър ", разяснява мениджърът на " Манчестър Сити ".

Той се опита да оправдае очебийно защитната игра на тима си и даже бавенето на времето в последните минути на реванша против " Атлетико ", въпреки преди мача да се бе заклел неколкократно, че няма да играе за 0:0. " На този стадион, в този шампионат постоянно е мъчно. Не можем да чакаме всякога да вършим всичко прелестно. Трябва и да страдаме ", сподели Гуардиола. След което предизвести футболистите си: " Ако играем както през второто полувреме (б. р. - в реванша против " Атлетико " ), нямаме късмет в идната фаза. "

Съперник на " Сити " на 1/2-финалите ще е " Реал " (Мадрид), който желае да усъвършенства личното си достижение в шампионата и да го завоюва за 14-ти път.

Рекорд записа и " Ливърпул ", който в профил " Бенфика " след 3:1 в Португалия и 3:3 в Англия. Така мърсисайдци се класират за 12-ти път на 1/2-финал в шампионата, с което се изравняват с " Манчестър Юнайтед ". След третото постигане до последната четворка в шампионата в границите на пет сезона, все под управлението на Юрген Клоп, германецът сподели в своя жанр: " В деня, в който се класираме за полуфинал на Шампионска лига и аз не съм удовлетворен, апелирам, елате и ме нокаутирайте. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР