Хората, заразени с коронавирус, е малко вероятно да хванат болестта

...
Хората, заразени с коронавирус, е малко вероятно да хванат болестта
Коментари Харесай

Заразяването с коронавируса създава имунитет поне за шест месеца

Хората, инфектирани с ковид, е малко евентуално да заловен заболяването още веднъж в продължение на най-малко шест месеца. Това оповестиха откриватели от Оксфордския университет, представени от " Франс прес ".

Констатацията идва като част от огромно изследване за наново заразяване с COVID-19 след наблюдения от здравни експерти, че явлението е релативно рядко.

Професорът от Оксфордския университет Дейвид Ейър, един от създателите на проучването, съобщи, че откритията са " в действителност добра вест ".

" Можем да сме сигурни, че най-малко в кратковременен проект множеството хора, които хващат Covid-19, няма да го заловен още веднъж ", сподели той.

Авторите подчертаха, че към момента не са събрали задоволително данни, с цел да създадат преценка за наново заразяване след шест месеца.

Продължаващото изследване обаче има за цел да ревизира какъв брой дълго трае отбраната от реинфекция.

Директорът по предварителна защита и надзор на инфекциите в партньорските изследвания в Оксфордските академични лечебни заведения (OUH), Кейти Джефри, назова откритието " вълнуващо ".

То показва " че инфекцията с вируса обезпечава най-малко краткосрочна отбрана от повторна зараза ", добави тя.

Американската компания за биотехнологии Moderna разгласи тази седмица, че претендентът за ваксина е бил съвсем 95 % ефикасен при изпитване - седмица откакто сходни резултати бяха оповестени от фармацевтичния колос Pfizer и неговия немски сътрудник BioNTech.

Изследването на Оксфорд за реинфекция се основава на данни от постоянно тестване на ковид на 12 180 здравни служащи в OUH за интервал от 30 седмици.

Установено е, че никой от 1246 чиновници с коронавирусни антитела не е развил симптоматична зараза.

Трима членове на личния състав с антитела направиха позитивен тест за вируса, причиняващ Covid-19, само че всички бяха добре и не развиха признаци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР