Хората в тази норвежка територия отвъд Арктическия кръг се прехранват

...
Хората в тази норвежка територия отвъд Арктическия кръг се прехранват
Коментари Харесай

Традиционен занаят за деца в норвежкия север носи добри пари

Хората в тази норвежка територия оттатък Арктическия кръг се прехранват с лов на риба. Във фабриките рибата се почиства от вътрешностите и главите, след което се осолява или се суши под навеси, които са съществена част от пейзажа на острова. Остналите рибешки глави се дават гратис на дребните служащи, които умело отделят езиците - „ най-хубавото месо от рибата ”, споделя пред smithsonianmag.com Якоб Аркандер, локален експортьор на риба.

Така наречените tungeskjaererne – „ резачи на езици ” – работят във фабриките след учебно заведение през целия рибарски сезон, когато арктическата тресчица мигрира към норвежкия бряг, с цел да хвърли хайвера си. Традицията среща детската трудова войска с риболовната промишленост, а родителите считат, че проучването на бизнеса и навика за труд са по-важни от извоюваните спомагателни джобни.

„ Риболовът е най-важното тук и постоянно ще бъде главният ни източник на работа. Искам синът ми да се научи, че не е елементарно да се вършат пари “, споделя бащата на 6-годишен служащ,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР