Хората в последно време държат повече на смартфона, отколкото на

...
Хората в последно време държат повече на смартфона, отколкото на
Коментари Харесай

Смартфонът стана по-важен от портфейла

Хората напоследък държат повече на смарт телефона, в сравнение с портфейла си, демонстрира изследване на телекома А1, оповестено в четвъртък.

Изследването сочи, че първата работа след пробуждане на 45% от българите в дейна възраст е да погледнат смарт телефона си, същото вършат тъкмо преди заспиване даже повече хора – 50 %.

91 на 100 от запитаните през декември над 1600 души са споделили, че заобикалят да излизат от къщи без смарт телефон, а 60 % от тях в случай че би трябвало да излязат за 30 минути, избират да вземат телефона вместо портфейла. Желание да могат да заплащат през телефона си пък са имали 43 на 100 от интервюираните.

Данните сочат още, че една пета от хората употребяват смарт телефона си 15-ина миниту преди заспиване, а близо 30 на 100 след отваряне на очите отделят същото време за смарфона, преди да станат от леглото.

Според изследването от ден на ден българи в дейна възраст към този момент разпознават заплащането през смарт телефон като алтернатива и над 50 % от запитаните споделят, че биха сменили обичайния си портфейл с цифров. Около 43% споделят, че ако не помнят парите си у дома, само че носят смарт телефона си, биха платили с него. Впечатление прави, че две трети от обявилите предпочитание да имат цифров портфейл са на възраст сред 25 и 54 години, което значи, че технологията не е лимитирана до най-младите, а може да се употребява от необятен кръг хора, показва мобилният оператор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР