Хората в Кушкьой, малко турско селце, са изключително изобретателни, пише

...
Хората в Кушкьой, малко турско селце, са изключително изобретателни, пише
Коментари Харесай

В турско село 400 години общуват с "езика на птиците"

Хората в Кушкьой, малко турско селце, са извънредно изобретателни, написа PopSci. Доста преди даже да имат електричество в домовете си, те са изобретили брилянтен и елементарен метод за връзка на огромни разстояние - със свирене с уста. Нарекли са го " езика на птиците " или " куш дили ", защото а зародил в село Кушкьай, което значи " село на птиците ".

Езикът се е зародил преди към 400 години като метод за другарство в скатовете на Понтийските планини. Теренът там е изключително неравномерен и даже на дребни дистанции напредването постоянно е проблем. Поради това жителите трябвало да открият опция на викането и я намерили в песните на птиците, кръжещи над планината. Те почнал и да подсвиркват с уста срички от турски думи, което се оказало много по-лесен е сполучлив метод, в сравнение с да се дерат с цялостно гърло или да вървят физически до своя събеседник.

С свиркане се разменят вести, предложения за посетители или значима информация, а също по този начин се водят даже дълги и сложни диалози. Оказва се, че по този метод звуците доближават до 1 километър разстояние. Ако събеседникът е още по-далече, хората които се намират в близост просто предават известието, до момента в който то доближи до своя адресат.

Източник: Марица
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР