Хората умират, преди да стигнем до тях: британските медицински сестри,

...
Хората умират, преди да стигнем до тях: британските медицински сестри,
Коментари Харесай

Хората умират, преди да стигнем до тях: британските сестри и болногледачи изнемогват


" Хората умират, преди да стигнем до тях ": английските медицински сестри, болногледачи, а скоро и парамедици стачкуват. Само в Англия не доближават 47 хиляди души личен състав.

Отчаянието е навсякъде: " Нищо не се трансформира ", споделя една здравна сестра, която едвам сдържа сълзите си. " Става все по-трудно и все по-трудно. И от нас се чака просто да го преглътнем, към момента да намираме аварийни разновидности, само че стига толкоз. "

Най-голямата стачка, откакто NHS съществува

Тя е част от стачкуващите медицински сестри и болногледачи във. В Уелс, Англия и Северна Ирландия се организира най-голямата стачка, откогато Национална здравна работа NHS съществува. 
Редакцията предлага
Само в Англия. Мат Трейси, който работи в региона Мидлендс, разказва обстановката по този начин: " В отделенията е заложен най-малък брой болногледачи. Но такива няма. Вместо това работата се разпределя сред малцината, които са там. Те са изтощени и изтощени. "

Медицинските служащи не стачкуват единствено против изискванията, в които работят, само че и за по-добро възнаграждение. Мат признава, че в края на месеца би трябвало да взема пари назаем, с цел да се оправя.

Памела от Нотингам е майка на две деца. Тя ги изхранва и е изправена пред съществени усложнения поради растящите цени на храни и сила. " Една здравна сестра би трябвало да може да си разреши питателните артикули ", споделя тя. 

Медицинските служащи упорстват за сериозен растеж на заплатите

Според профсъюза действителната работа заплата на медицинските сестри и болногледачите е спаднала приблизително с 8% от 2010 година насам, а в някои случаи - даже с 20 на 100. Сега те желаят нарастване, което е доста по-високо от % на инфлацията: медицинските сестри упорстват за нарастване на заплатите с 19%, само че държавното управление не счита това за задоволително и предлага 4-5%.

Премиерът Риши Сунак прикани профсъюза да приключи стачките, само че засегнатите упорстват най-сетне да бъдат чути.

Британското държавно управление желае да изпрати 1200 бойци, които да заместят стачкуващите чиновници на граничните пунктове и в колите за спешна помощ. Властите в Лондон се опълчват на настояванията на синдикатите за заплати, които да компенсират инфлацията. " Би било безконтролно да позволим заплатите в обществения бранш и инфлацията да излязат отвън надзор ", съобщи пред БиБиСи министърът на кабинета Оливър Даудън. Той дефинира настояванията на профсъюзите като неприемливи. Те пък от своя страна подсигуряват, че стачкуващите ще реагират на незабавни случаи.

Здравната система е изправена пред колапс

Британската здравна система е в отчайващо положение. Към момента повече от седем милиона британци чакат за лекуване или интервенция, доста от тях - с месеци. Заради неналичието тук-там в следболничната грижа, доста пациенти остават в лечебните заведения. Така пък няма задоволително места за незабавните случаи и огромни групи пациенти би трябвало да чакат с часове в колите за спешна помощ, с цел да бъдат признати. 

Парамедикът Глен Карингтън постоянно би трябвало да подценява незабавни повиквания, тъй като колата за спешна помощ му не е свободна: " Понякога тези, които се обаждат на незабавна помощ, би трябвало да чакат шест или седем часа. Хората умират, преди да стигнем до тях. Ако към момента са живи, ги откарваме в болничното заведение ", споделя той. " А след това там още веднъж чакаме. "

Глен счита, че напълно скоро английската здравна система може да се срине. Тази седмица парамедиците също възнамеряват да стачкуват. Самите те се нуждаят от незабавна помощ.

***

Вижте и това видео:
" Англия не е преживявала нещо такова от войната насам "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР