Хората трябва да са спокойни за зимата, защото дори да

...
Хората трябва да са спокойни за зимата, защото дори да
Коментари Харесай

Министър Николов: Хората трябва да са спокойни за зимата, защото дори да има недостиг на газ, имаме ток

Хората би трябвало да са спокойни за зимата, тъй като даже да има дефицит на газ, имаме ток. Това разяснява през днешния ден енергийният министър Александър Николов.

Той не отрече информацията на изпълнителния шеф на " Булгаргаз "  Людмил Йоцов, че не се знае дали въобще ще има доставки на съветски газ за зимата. 

" Ако погледнете микса на цяла Европа, той зависи извънредно доста от " Газпром ". Поведението на този снабдител демонстрира ясно, задачите са геополитически, в сравнение с търговски ", сподели той пред публицисти в Народното събрание след чуване в пленарна зала с премиера Кирил Петков, съобщи настоящо.ком.

Според Николов се изискват оптимални старания от България, с цел да може да се посрещнат най-малко характерните потребности и зимния интервал да мине умерено. " Хората следва да са спокойни, защото в последна сметка от инфраструктурно състояние България стои сносно, т.е. има задоволително стандартни решения ", добави той.

" Производството на електрическа енергия в България не зависи от природен газ, това значително е също добра вест. Дори и да има усложнение с доставките, дава опция за различни горива. Разработваме съответен проект и до допълваме ", безапелационен беше министърът.

На въпрос дали има покана да остане в кабинета " Василев ", Николов заяви, че няма водени такива диалози. " В това държавно управление съм с ясна номинация от кого и с ясно доверие от кого ", разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР