Хората трябва да мият ръцете си минимум 20 секунди, за

...
Хората трябва да мият ръцете си минимум 20 секунди, за
Коментари Харесай

Важно! Ето колко време трябва да си мием ръцете

Хората би трябвало да мият ръцете си най-малко 20 секунди, с цел да е несъмнено, че са отстранили от тях всички рискови вируси и бактерии, които могат да причинят простуда, грип, инфекции или стомашни проблеми, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на английски специалисти, написа " Пик ".

Специалисти от Кралското фармацевтично сдружение означават, че целесъобразните най-малко 20 секунди за качествено измиване на ръцете се равняват на изпяването на известното парче " Happy Birthday " два пъти.

" Хората постоянно не мият ръцете си задоволително дълго, с цел да отстранят от тях болестотворните бактерии. Дори човек да остава непокътнат от бацилите, на които е притежател, в случай че не се мие качествено, той може да ги съобщи на близките и да им докара проблеми. Особено уязвими са децата и възрастните хора, при които може да се наложи определяне на антибиотици ", означават експертите.

Допитване, направено от Кралското фармацевтично сдружение измежду 2000 души, демонстрира, че 84 % не мият ръцете си задоволително дълго. Петдесет % от участниците в анкетата признават, че пропущат да се изплакнат, даже откакто са пипали животни. Близо една трета от интервюираните споделят, че подготвят храна, без да измиват ръцете си. Една пета не крият, че не всеки път мият ръцете си, откакто са ходили до тоалетна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР