Хората там са в пълна безизходица след избиването на животните.

...
Хората там са в пълна безизходица след избиването на животните.
Коментари Харесай

Нинова ще сигнализира европейските посланици у нас за полицейщината

Хората там са в цялостна невъзможност след избиването на животните. За тях остават отговорности като аграрни производители да заплащат осигуровки, да връщат заеми, а те нямат никакви средства. Има заплаха да им бъдат отнети пасищата, които са си заплатили предплатено за години напред, тъй като към този момент нямат животни. Това е нов удар по тях. Нямат никакъв занаят, в извънредно затруднено състояние са.

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се завърна от Ямболско, където се срещна с потърпевшите животновъди, чийто добитък бе избит преди няколко месеца поради заплаха от разпространяване на африканска чума, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Хората би трябвало да знаят за какво към този момент пети месец не е вдигната възбраната, въпреки че няма нито едно умряло животно. Ще съветвам всички тези хора да си потърсят правата по правосъден път'', сподели Нинова.

Нинова съобщи пред публицистите, че ще изпрати писмо до всички европейски посланици за полицейщина, за авторитаризъм и за ограничение на правата на друго мислещи, на съпротива и на жители, които имат претенции към държавното управление.

„ С намерено писмо алармирам всички европейски посланици за протичащото се в страната, което е съществено посягане против демократични права на български жители “, акцентира тя.

„ След визитата ни в Ямболско сложих въпроса и за полицейщината, която се разигра тези дни. Продължавам да настоявам, че никой не е желал по закон полицейско наличие на всички наши срещи “, изясни Корнелия Нинова.

„ Чух, че това било заложено поради сигурността ми, тъй като ме пазят. Това е неуместно, няма потребност да ме пазят от Баба Дора или от хората “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Попитана има ли отговор от институциите на въпросите за полицейщина, който насочи, Корнелия Нинова отговори, че още не е получила отговор.

,,Получихме косвен отговор от Цветан Цветанов, че това се правело предвид на опазване на моята сигурност. Благодаря, няма опасност за сигурността ми'', увери Нинова.

,,По отношение на оградата това значи, че сме били прави, когато сме подали сигнала с доказателствата и кино лентата на Елена Йончева. Очакваме да завърши назначената експертиза. Надяваме се това да завърши с обвинителен акт в съда и вдишване на отговорност от политически лица'', разгласи Корнелия Нинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР