Хората са започнали да се татуират много по-рано, отколкото се

...
Хората са започнали да се татуират много по-рано, отколкото се
Коментари Харесай

Първите татуировки са на мумии от Древен Египет! Вижте ги

Хората са почнали да се татуират доста по-рано, в сравнение с се предполагаше до момента. Това бе потвърдено с последното археологическо изобретение, което може би демонстрира едни от първите татуировки.

При проучването на две 5000-годишни мумии в Египет са открити най-старите фигуративни татуировки, оповестява списание Archeological Science.

Татуировките изобразяват див бик и северноафрикански овен, като те са били ситуирани върху бицепса на мъж. По женската мумия върху горната част на ръката е открита татуировка на буквата S.

Това демонстрира, че историята на татуирането е почнала 1000 години по-рано, в сравнение с се предполагаше до момента. Доказателството оправдава и мнението, че в Древен Египет са се татуирали единствено мъже.

Преди това се смяташе, че татуировките били привилегия само на фараоните.

 Първите татуировки са на мумии от Древен Египет! Вижте ги

Символите по двете мумии също са много невероятни, споделя Даниел Антоан, един от водещите откриватели в плана. Той е антрополог и куратор към Британския музей.

По негови думи животните, татуирани към ръцете на мъжа, символизирали неговия статут, мощ и неустрашимост. Животните са най-честият претекст в египетското изкуство.

Мотивът S, който се движи отвесно по ръката на дамата, най-вероятно е украса, символизираща, че се е занимавала с грънчарство.

Антоан показва, че съгласно въглеродният разбор мумиите са живели сред 3351 и 3017 година преди Христа. Това затруднява точното определяна на смисъла на знаците, защото сходни изображения не се срещат постоянно.

Предполага се, че татуировките с животни най-често са употребявани, с цел да се притегли смелостта, с която се асоциира съответното животно, само че може да имат и надалеч по-дълбоко значение. Женските татуировки, от друга стана, може да се преглеждат като форма за съблазняване, само че може да имат и таен смисъл.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР