Хората са най-различни в мисленето си, но и в отношението

...
Хората са най-различни в мисленето си, но и в отношението
Коментари Харесай

При болка в пъпа потърсете лекарска помощ

Хората са най-различни в мисленето си, само че и в отношението към здравето си. Има някои, които тичат за най-малкото нещо при персоналния доктор и към този момент с него са на дребни имена, до момента в който други даже не го познават и не знаят дали имат подобен. В каквато и категория да попадате има един елементарен и елементарен метод, по който можете да разберете дали има проблем със здравето ви.

За задачата просто натиснете пъпа си с пръст, няма значение с кой. Ако усетите даже лека болежка, то би трябвало да отидете на доктор. Това поучава онкологът Елена Смирнова.  Лекарката добавя още, че тази почтена и дребна болка, може да бъде сигнал за рядко срещана болест.

Според нея, едвам към 2-5% от хората, които са притиснали пъпа си, изпитват болежка. Причината за това е образованието на дивертикул на Мекел. Това е издаден джоб в края на тънкото черво и може да доближи до 12 см.

Причината да е рисков се крие в това, че когато храната се движи по червата, може да се загнезди там и да стартира да гние. В резултат на това признаците са вътрешно кървене, перфорация и признаци, които са присъщи за апендицит. Може даже да се проявят и неоплазми, въпреки че те са извънредно редки.

Лечението на това е само и единствено хирургично. След като се в профил образованието, то се изпраща за спомагателни проучвания. Получените проби рядко дават позитивен резултат за туморни болести, само че въпреки всичко лекарите са длъжни да създадат всички типове проучвания.

Все отново, даже да не усещате болежка, може да предприемете лесни стъпки в това да се предпазите от тази болест, а и от други. Като за начало яжте храна, която е богата на фибри. Такива храни са плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни. Те омекотяват непотребните боклуци и те минават по-лесно през дебелото черво. Също по този начин, понижават налягането в храносмилателния тракт, което от своя страна понижава и риска от образуването на дивертикули.

Друга храна, която въздейства на метаболизма, е чесънът. Той укрепва храносмилателната система и оказва помощ на тялото по-лесно да изхвърли отпадъците. Чесънът е извънредно потребен и за цялото тяло в дребни количества – по една скилидка по три пъти дневно.

На последно място, само че не и по значимост, правете профилактични прегледи и проучвания, даже да нямате потребност. По този метод ще следите здравето си и няма да имате мотиви за терзание, а даже и да има нещо – ще го хванете в ранен стадий и по-лесно ще се справите с него.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР