Хората с увреждания и решение на ТЕЛК, които искат да

...
Хората с увреждания и решение на ТЕЛК, които искат да
Коментари Харесай

Побързайте! Изтича срокът за гласуване на друго място

Хората с увреждания и решение на ТЕЛК, които желаят да гласоподават на 11 юли, само че не могат да стигнат до секцията, би трябвало да побързат да декларират мобилна урна, която ще им бъде доставена в самия ден дружно с бюлетините.

Срокът изтича на следващия ден. От община Пловдив предизвестиха, че службите на ГРАО ще работят изключително в събота от 8,30 до 17,30 часа и предложиха молбите да се пишат саморъчно, като се подават посредством писмо, факс и на е-поща

Датата 26 юни е последна, когато може да се извади документ за гласоподаване по сегашен адрес, в случай че той е друг от непрекъснат. Заявленията се подават в кметствата по сегашния адрес на гласоподавателя. Същото предписание важи за претендентите за народни представители и членовете на изборните комисии.

Избирателните описи към този момент са оповестени, а пропуските могат да се отстранят до 3 юли.

И на тези парламентарни избори ще има преносими кутии,, които особено образуваните комисии ще носят в домовете на гласоподавателите, сложени под карантина. Условието за основаване на такава комисия е да има най-малко 10 искащи.

Гражданите могат да получат цялостна информация за идния избор посредством интернет страницата www.plovdiv.bg/ категория ИЗБОРИ 2021 Народно събрание, както и на интернет страниците на районните администрации.

От община Пловдив оповестиха, че са на финала с подготовката на изборите. Уверението беше обещано през днешния ден на срещата с представителите на ОССЕ, посрещнати от зам.-кмета Величко Родопски и секретаря Ангелина Топчиева. Мисията се управлява от Тана де Зулета и в нея са включени Габриела Скутова, Рудолф Оберел и Сузане Нимейер.

Наблюдателите от Организацията за сигурност и съдействие в Европа за повторно посещават общината преди парламентарните избори.

„ Кампанията протича в положителния звук на приемливост сред участниците и при съблюдаване на наредбите на Изборния кодекс и въведените противоепидемични мерки”, увери гостите Родопски.

Той означи,, че най-голямото предизвикателство е машинното гласоподаване, което се вкарва за първи път в България и евентуалните усложнения, които биха имали обособени групи от популацията като по-възрастните жители и малограмотните. „ Няма на практика опит от други страни, само че се надяваме, че изборите на 11 юли ще минат обикновено “, сподели още зам.-кметът, който извършва сега длъжността кмет на Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР