Хората с микропластмаса и нанопластмаса в плаки, облицоващи голям кръвоносен

...
Хората с микропластмаса и нанопластмаса в плаки, облицоващи голям кръвоносен
Коментари Харесай

Лекарите откриха малки нанопластики в артериите на хората. Тяхното присъствие е свързано с по-висок риск от сърдечни заболявания.

Хората с микропластмаса и нанопластмаса в плаки, облицоващи огромен кръвоносен съд на шията им, може да имат по-висок риск от инфаркт, инсулт или гибел, демонстрират нови проучвания.

Констатациите, оповестени в сряда в The New England Journal of Medicine, са първият път, когато учени свързват тези дребни пластмасови частици, резултат от влошено пластмасово замърсяване, със сърдечно-съдови болести.

Микропластмасите се дефинират като частици, по-малки от 5 милиметра, а нанопластмасите са доста по-малки — толкоз дребни, че могат да се видят единствено със профилирани микроскопи. През последните години тяхната вездесъщност стана неоспорима: те са открити в свеж снеговалеж в Антарктика и в дълбините на Марианската котловина, както и в човешка кръв; кърма; урина; и плацентарна, белодробна и чернодробна тъкан.

Dr. Рафаеле Марфела - откривател по кардиология в отдела за напреднали медицински и хирургични науки на Университета на Кампания...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР