Хората с компрометирана имунна система в Бразилия ще могат да

...
Хората с компрометирана имунна система в Бразилия ще могат да
Коментари Харесай

Бразилия предлага четвърта доза ваксина за хора с отслабена имунна система

Хората с компрометирана имунна система в Бразилия ще могат да получат четвърта доза от имунизацията против COVID-19, четири месеца след третата, заяви здравното министерство на страната през вчерашния ден, осведоми La Presse.

В известието на министерството написа, че се предлага „ усилваща четвърта доза за всички имунокомпрометирани лица на възраст над 18 години, четири месеца след последната трета доза “. Това се отнася по-специално за хора с тежък имунодефицит, лица с ХИВ зараза или пациенти с рак, които са подложени на химиотерапия. В новата разпоредба е маркирано още, че за цялото население се редуцира интервалът сред втората и третата доза от имунизацията от пет на четири месеца.
Първи случаи на Омикрон в Бразилия и Швейцария
Правителството на бразилския щат Сао Пауло разгласи два доказани случая на новия вид на вируса Омикрон – първите в Латинска Ам...
Прочети повече
Бразилското държавно управление също по този начин разгласи през вчерашния ден, че подарява 10 милиона дози ваксини на бедните страни посредством системата Covax на Световната здравна организация (СЗО).

Въпреки че имунизационната акция в Бразилия много закъсня и протече безредно, основно поради нападките на президента Жаир Болсонаро против имунизациите, в последните месеци тя форсира ход и сега две трети от популацията е с най-малко две дози от имунизацията против COVID-19.

Държавният глава обаче, който отхвърля да бъде имунизиран, разкритикува през последните дни решението на здравния регулатор Anvisa да позволи имунизацията на деца на възраст от 5 до 11 години. В седмичния си преглед, оповестен във Фейсбук, той прикани да се оповестят имената на членовете на Anvisa, виновни за решението. В същото време асоциация, представляваща ползите на чиновници на обществената организация, осъди " фашистките способи " на Болсонаро до момента в който управлението на самата Anvisa изиска от федералната полиция да отбрани личния състав, който получавал " закани за принуждение ".

 
Шеметна разходка по въже смая плажуващи в Бразилия (ВИДЕО)
Французинът Натан Полин изуми стотици туристи в Рио де Жанейро като измина без защитна екипировка половин километър на главозамайваща...
Прочети повече
Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР