Хората послъгват най-вече през следобедните часове, сочат резултатите от американско

...
Хората послъгват най-вече през следобедните часове, сочат резултатите от американско
Коментари Харесай

Хората са най-честни сутрин, лъжат най-много следобед

Хората послъгват най-много през следобедните часове, сочат резултатите от американско проучване. Проучването е направено от екип от учени от университета в Юта и Харвардския университет.

Тестовете са извършени благодарение на 327 мъже и дами. Един от тестванията съдържал математически задания. Участниците в проучването трябвало да решат дилемите и да оповестяват своите отговори.

За всяка правилно решена задача, получавали заплащане. Уловката е в това, че някои от дилемите, които им били дадени, в действителност нямали решения. По този метод провеждащите проучването елементарно са разбирали кой от участниците лъже и кой не.

Шансът хората да излъжат следобяд е доста по-голям, в сравнение с опцията да послъжат сутринта, безапелационни са специалистите. Между 20 и 50 на 100 е вероятността истината да се преиначи в следобедните часове, вместо сутринта, допълват експертите.

 Хората са най-честни заран, лъжат най-вече следобяд

Според провеждащите изследването хората са по-склонни да бъдат по-честни заран, тъй като в първата част на деня равнищата на сила в тялото са по-високи. Постепенно, с напредването на деня, тези равнища понижават.

За изключително честните хора, времето от деня се отразява по различен метод, считат създателите на проучването – Айзак Смит и Мариям Кучаки. Те доста рядко си разрешавали да послъжат заран – поддавали се на изкушението да преиначат истината едвам в късните часове на следобеда.

За всички останали участници в проучването, които не приемали моралните полезности толкоз съществено, нямало значение дали е заран или следобяд. Изводът от проучването съгласно учените е да решаваме моралните алтернативи заран, а не следобяд, с цел да не съжаляваме по-късно от взетото решение.

В друго сходно изследване участници били накарани да преброят какъв брой точки има компютърен екран, в резултат на което щели да получат дребна финансова полза. Хората са склонни да излъжат два пъти и половина повече след обяд в името на това да получат финансова облагата, показват резултатите от проучването.

Психоаналитици настояват, че лъжата е обвързвана с това по какъв начин сме възпитани. Има няколко доста лесни признака, съгласно които можем да определим по кое време някой ни послъгва, настояват експерти. Такива са гледането встрани или нехарактерни за индивида дейности и мимики.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР