Хората от финансовия сектор са най-склонни да изневеряват на половинките

...
Хората от финансовия сектор са най-склонни да изневеряват на половинките
Коментари Харесай

Хората с тези 9 професии изневеряват най-често

Хората от финансовия бранш са най-склонни да изневеряват на половинките си. След тях се подреждат водачи, лекари и медицински сестри. Журналистите остават едвам на девето място в Топ 9 на специалностите, склонни към изневери, написа Daily mail, представен от noviteroditeli.bg.

Две от 3 дами са имали спекулация с сътрудник от службата си, което, съгласно тях, прави работата им по-вълнуваща и занимателна. Близо 85% от интервюираните считат, че работното място дава най-вече благоприятни условия да срещнеш човек, с който да кривнеш от правия път. И че офисът е най-подходящото прикритие за извънбрачната любовна случка, тъй като не ти се постанова да търсиш място за срещи. Те обаче не биха съветвали никой да кръшка с сътрудник. А съгласно множеството интервюирани дами най-неприятната обстановка настъпва, в случай че откакто връзката завърши, се наложи да продължите да работите дружно.

Един от всеки 5 се опасява от клюки и злословия, които могат да плъзнат из офиса, а разпространяването на мълвата да стигне до ушите на колегата им. Но макар риска едвам 10 на 100 се тревожат, че връзката им може да повлияе отрицателно и да стане спънка в кариерното им издигане. Проучването ясно демонстрира, че макар всички опасности за кариерата любовната връзка с сътрудник от офиса прави живота по-вълнуващ и прелестен. И множеството изневеряващи умишлено съчетават работа и удоволствия, обратно на известната сентенция, която поучава да не го вършим.

Възрастта на невярност е 29, 39, 49 и 59

Защо тъкмо в нечетните години на няколко възрастови интервала това се случва -учените към момента не знаят. Изказват единствено догатки.

„ Това са основни моменти, преход към юбилейна възраст, когато човек си споделя „ в този момент или в никакъв случай “, дава си сметка, че животът отпътува, а удоволствията стават все по-малко. В тези интервали човек си прави равносметка - благополучен ли съм, какъв е смисълът на живота ми и с какво мога да го трансформира “, разяснява Адам Алтър от университета в Ню Йорк, водещ откривател на изследването. То обгръща 42 000 души от 100 страни и е извършено в границите на 5 години.

Top 9 на специалностите, склонни на изневери

1. Финансов бранш (брокери, банкери, анализатори)

2. Авиация (пилоти, стюардеси)

3. Здравеопазване (лекари, медицински сестри)

4. Бизнес (изпълнителни шефове, мениджъри, секретарки)

5. Спорт (атлети, инструктори)

6. Изкуство (музиканти, модели, артисти, фотографи)

7. Индустрия, обвързвана с нощния живот (диджеи, танцьорки, сервитьори)

8. Правната система (адвокати, секретарки, прокурори, съдии)

9. Комуникации (журналисти, връзки с обществеността)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР