Хората нямат доверие в правозащитните органи и всеки пети българин

...
Хората нямат доверие в правозащитните органи и всеки пети българин
Коментари Харесай

220 хил. българи са ограбени от крадци за 1 година

Хората нямат доверие в правозащитните органи и всеки пети българин споделя, че е подготвен да се самозащитава.
Това сподели пред телевизия "България он ер " социологът Евелина Славкова.

Тя изнесе и данни, че 220 хиляди българи са ставали жертва на грабежи или друго закононарушение в последната една година.
Данните демонстрират още, че 62% от потърпевшите биха потърсили полицията, а 20% не желаят да вършат това и биха се обърнали към свои близки, с цел да им оказват помощ да се защитят.

29 на 100 от българите не се усещат сигурни в домовете си. Това демонстрират данни от национално представително изследване на Изследователски център "Тренд " за настройките на българите към персоналната им сигурност.
Във връзка с убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха, който беше убит от доктор Иван Димитров в Пловдив социологът Евелина Славкова уточни, че на процедура митингите в града, предизвикани от ареста на лекаря, не са били изненада за никого.

"Хората излязоха на улицата, тъй като ареста на доктор Димитров и първичната информация, която беше дадена за случая, беше знак на това, че не можеш самичък да се защитаваш в личния си дом, в случай че някой те нападне ", изясни социологът.

"Когато нямаш доверие към институциите или то е намалено, е напълно обикновено обществото да реагира по този метод ", сподели още Евелина Славкова. Проучването демонстрира, че всеки пети българин е подготвен самичък да се пази даже и с принуждение.

Помощ от полицията са склонни да търсят повече жителите на дребни селища в съпоставяне със София. Общо 78 на 100 настояват, че в България човек не може да се разхожда на всички места и по - всяко време, без да се опасява от закононарушение. Високи са дяловете на оповестили, че изпитват боязън от крадци (78%), хора от ромски генезис (64%), хулигани (69%).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР