Хората няма да позволят столичният кмет Йорданка Фандъкова да увеличи

...
Хората няма да позволят столичният кмет Йорданка Фандъкова да увеличи
Коментари Харесай

И Манолова се обяви против разширяването на сметището в Долни Богров

Хората няма да разрешат столичният кмет Йорданка Фандъкова да усили с три пъти потенциала на депото за боклуци в Долни Богров. От 2015 година е трябвало да има горичка с 80 000 дървета, а не да се изсипват смесени боклуци и РДФ. Настояваме това безсрамие да спре, само че Столична община изкарва положителни пари от боклука. Общината желае и да удължи живота на депото с още 10 години. За далаверите с боклука в София скоро ще се носи отговорност.

Това съобщи през днешния ден ръководителят на обединението " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова при визитата си в Долни Богров. Във " Facebook ", тя разгласява и видео онлайн във Facebook от митинга против депото за боклуци.

Инвестирали са 300 млн. лева в завода за отпадък, който прави РДФ. Поддръжката на този цех е 30 млн. лева годишно, настрана се заплащат превозът и горенето на РДФ. 300 млн. лева ще коства инсталацията за горене на отпадък, 200 млн. лева коства сметосъбирането в София, само че най-евтино е този отпадък да се заравя в Долни Богров, изясни тя.
 Демократична България е срещу разширението на сметището в Долни Богров
Демократична България е срещу разширението на сметището в Долни Богров

Столична община желае да усили потенциала три пъти повече

Манолова напомни, че от 2019 година до момента от " Изправи се.БГ " няколко пъти посещават депото, в което има отпадък и не е култивирано, както е по план. Днес изтече срокът за мнения за разширението на депото. Ние депозирахме мнение срещу удължение живота на депото и разширението на потенциала му, сподели още тя.

Хората от митинга питат за какво Столична община е решила регион Кремиковци да бъде сметището на София. Те питат и за какво продължава да работи остарялото бунище в региона, което от дълго време е трябвало да бъде закрито.

Припомняме, че общинските съветници на " Демократична България " в София също се оповестиха против разширението на потенциала на сметището.

Те поддържат митинга на жителите на кв. Челопечене и Долни Богров за осъществяване на уговорките от Столична община.

Съветниците считат, че депото за боклуци е нездравословно за хората и за цялата екосистема в региона .
 Манолова предизвести, че следи изкъсо градежа на цех за отпадък в София
Манолова предизвести, че следи изкъсо градежа на цех за отпадък в София

Плащанията поради мръсния въздух ще паднат върху гражданите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР