Хората не трябва да се притесняват - със сигурност не

...
Хората не трябва да се притесняват - със сигурност не
Коментари Харесай

Денков: В складовете ни има муниции, чиито срокове изтичат след 1-2 години

Хората не би трябвало да се тормозят - сигурно не можем да дадем системи за Противовъздушна отбрана, които биха оставили оголено небето над България. Това сподели министър председателят Николай Денков пред публицисти в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Пакетът от военна помощ за Украйна е направен дружно с армията, която да каже какво може да се даде ", уточни още той.

По думите му в складовете ни има боеприпаси, чиито периоди изтичат след 1-2 години. " Останат ли там, след това ще би трябвало да се заплаща за унищожаването им, което съгласно премиера може да коства стотици милиони левове. Вместо това проектът е те да се дадат на Украйна, а ние да си купим нови ", добави Денков. 

Премиерът разяснява и срещата сред президента Радев и президента на Украйна Зеленски като сподели, че на " Дондуков " 2 се е видял конфликт на две разнообразни показа на света и посочи, че застава на позицията на Зеленски.

" Поставете се на мястото на другия - в случай че сте нападнати, какво ще направи един министър председател и президент, дали би трябвало да каже, че ще отбрани страната си и диря помощ по тази причина, или " не, аз няма да се съпротивлявам ". Има агресор и защитаващи се. Целият интернационален ред се държи на това, че границите не би трябвало да се трансформират. Целият мир след Втората международна война се държи на правилото на " не променяйте границите ", добави още той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР