Хората не искат да имат усещане, че може и на

...
Хората не искат да имат усещане, че може и на
Коментари Харесай

Нели Петрова: Какъвто и да е законът, шофьорът се възпитава в семейството

" Хората не желаят да имат чувство, че може и на тях да се случи. Предпочитат да отидат на разходка или да вършат нещо друго, макар че за половин час не е проблем да дойдат и да ни поддържат ", сподели тя по отношение на митингите след многочислените произшествия с жертви и потърпевши.

Нели Петрова подсети, че преди 12 години са минали козметични промени в закона.

" С годините съвсем всеки ден си мисля за това, което се е случило, и за това, което съм съумяла да трансформира в Народно събрание, колкото и да е малко. Едни почернени родители няма да са удовлетворени, каквото и да е наказването. " Според Петрова преди всичко е фамилията. Тя акцентира, че децата виждат какво вършат родителите им и по-късно вършат същото - и на улицата, и в учебно заведение, и на всички места.

" Ние като общество от дълго време сме изтървали тази нишка ", счита Нели Петрова и добави, че по нейно мнение част от децата не се възпитават както би трябвало.

Като различен проблем Нели Петрова открои шофьорските курсове. Според нея те не са това, което би трябвало да бъдат. По думите ѝ оттова би трябвало да се стартира.

Обществото би трябвало да се промени, безапелационна бе Нели Петрова. Според нея каквито и маркировки да създадат общините, казусът остава. Тя счита, че този, който е нанесал вреди на пътната мрежа, той би трябвало да си заплати вредите, а не общината.

" В България би трябвало напълно нов Закон за придвижване по пътищата и напълно нова правосъдна система ", изрече мнението си Нели Петрова. Тя обаче не е обнадеждена. " Пак се работи на парче. Трябват работни групи, които да седнат и да огледат всичко. Преди всичко обаче е фамилията и манталитетът. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР