Хората, навършили общата пенсионна възраст, които са получавали плащания от

...
Хората, навършили общата пенсионна възраст, които са получавали плащания от
Коментари Харесай

Средният размер на втората пенсия през първото полугодие е бил 225 лв.

Хората, навършили общата пенсионна възраст, които са получавали заплащания от универсалните пенсионни фондове през първото полугодие, са 16 096. 

Втора пенсия са взимали хиляда 695 души, а други 14 400 са получавали разсрочени заплащания от насъбраните средства по персоналните им партиди. 

Средният размер на втората пенсия е бил 225 лв., а междинният размер на разсроченото заплащане - 399 лв..

В съпоставяне с първото полугодие на предходната година междинният размер на изплатените втори пенсии се усилва с съвсем 25 лeва (или 12,44 на сто), а междинният размер на разсроченото заплащане бележи растеж от 84 лв. (или 26,74 на сто).

Данните за изплащанията от фондовете, в които към края на юни тази година са обезпечени 3 987 000, са от последната статистика на Комисията по финансов контрол.

Припомняме, че 5% от общата осигурителна вноска за пенсия на родените след 31 декември 1959 година постъпва в наложителните частни фондове.

Нетните активи на всички типове фондове към края на юни към този момент надвишават 21 милиарда лв..

Брутните приходи от осигурителни вноски в универсалните фондове записват растеж от близо 20%, в професионалните - 15,6 на 100.

Намаление в постъпленията от осигуровки се следи при доброволните пенсионни фондове и доброволните пенсионни фондове по професионални схеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР