Хората на Радев са в цайтнот и едва ли ще

...
Хората на Радев са в цайтнот и едва ли ще
Коментари Харесай

Президентската партия се разсъхва, преди да е тръгнала

Хората на Радев са в цайтнот и надали ще се явят на идните парламентарни избори
Замисленото като пълностоен политически план Движение „ Трети март “ надали ще се осъществя, научи „ Труд News ”. Намерението да се образува партия, която да употребява като база рейтинга на Радев, евентуално ще се провали за следващ път.
Според източници, близки до президента, желанието на левите евродепутати да има такава партия и тя да бъде управлявана от Петър Витанов, срещало мощен отпор от конкуренцията, работеща на терен у нас. В нея са както някогашни служебни министри, по този начин и сегашни съветници на Радев. Битката за превъзходство сред двата лагера изяла скъпото време, както и спорните прогнози за резултатите от подобен план.

В началото на март Петър Витанов изясни, че не са си поставяли амбициозни цели. „ Това придвижване имаше една-единствена цел, а точно - да резервира Трети март като националния празник на България. Не сме си поставяли по-амбициозни цели. Този предприемчив комитет съумя да каптира цялото публично неодобрение, провокирано от нерационалните оферти за промени в Конституцията, които минаха с лека ръка. Единственото, което не съумя да бъде материализирано, беше смяната на националния ни празник.... Движение " Трети март " в този момент не се занимава с нищо, тъй като то извърши делото, за което беше основано. 

Това негово изказване обаче влиза в несъгласие с тезата на самия Радев, съгласно който „ българите чакат действителна политическа опция, която да се опълчи на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните кавги “.  В миналогодишното си слово на връх Шипка президентът изрази убеденост, че появяването на опция е неизбежна, тъй като „ хората са възмутени от схемите, от назначенията, офшорките, неуспеха в европейската ни интеграция, от жилища с асансьори и от безконтролно ръководство “.

Преди година Радев изглеждаше изцяло убеден и излъчваше ясни сигнали, че е подготвен да застане зад нов политически план. Защитата на Трети март като народен празник беше просто една идея, към която да се сплоти по-широка маса от хора.

По тогавашната неофициална информация беше несъмнено, че до 3 март 2024 година Партията ще е подготвена и ще взе участие на евровота през юни. Потвърждение в тази тенденция имаше от редица престижи, в това число и от някогашния началник на Стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов.

Не закъсняха и на практика дейности – Весела Лечева записва в Патентното ведомство комерсиалната марка “Движение Трети март ” и я резервира за 10 години. Това също не съответствува с тезата на Витанов, че придвижването си е свършило работата.

Няма партия " Трети март ", съобщи в изявление преди месец съветникът на Румен Радев по правните въпроси и някогашен длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков. „ За нова партия на президента приказват главно съперниците му. Самият той сподели, че в случай че има такова нещо, ще го разгласи. Чули ли сте да го разгласи? “, попита още Зарков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР