Хората могат да се окажат отчасти извънземни. Или по-точно извън

...
Хората могат да се окажат отчасти извънземни. Или по-точно извън
Коментари Харесай

Половината от материята на Земята е от дълбокия Космос

Хората могат да се окажат частично извънземни. Или по-точно отвън галактични, майтапят се учените от университета Нортуестърн. Тяхно изследване демонстрира, че към половината от материята и атомите на Земята в действителност може да са с генезис отвън Млечния път.

11 любопитни обстоятелството за Млечния път

Учени направиха подробна карта на Млечния път

В уеб страницата си университетът оповестява, че неговите учени са направили астрофизичен разбор посредством симулация със суперкомпютър. Той е разкрил, че съществува междугалактичен развой за трансфер на материя посредством галактичните ветрове. Симулациите демонстрират, че експлодиращите супернови изтласкват огромно количество газ от галактиката си. След това атомите се "хващат " от галактичните ветрове и се придвижват сред галактиките.

Вселената може да има 10 пъти повече галактики от предстоящото

Телескопът "Хъбъл " откри галактики на 10 милиарда години

Учените за пръв път откриват съществуването на този развой. Техните калкулации демонстрират, че близо половината от материята в Млечния път, затова и в Слънчевата система и на Земята идва от непознати галактики. Според астрофизиците материята може да идва от галактики, които се намират на до 1 млн. светлинни години от тук. Заради огромните дистанции сред галактиките процесът протича относително постепенно в интервал от няколко милиарда години.

Астрономи откриха античен звезден куп в центъра на Млечния път

"Като имаме поради какъв брой от материята, от която сме се формирали, може да идва от други галактики, можем да се считаме за галактически пътешественици или космически имигранти ", разяснява Даниел Англес-Алказар, началник на изследването. То е подкрепено от НАСА и американската Национална фондация по науки. Откритията основават нова линия за изследвания за проучване на образуването на галактики. Тепърва предстоят действителни проби на откритието, които би трябвало да потвърдят или отхвърлят съществуването на този развой. Това ще стане посредством серия наблюдения от наземни телескопи и телескопа "Хъбъл ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР