Хората, консумиращи диетични напитки, си позволяват да похапват повече нездравословни

...
Хората, консумиращи диетични напитки, си позволяват да похапват повече нездравословни
Коментари Харесай

Залитате по диетични напитки? Значи се тъпчете и с бургери

Хората, консумиращи диетични питиета, си разрешават да похапват повече нездравословни храни от останалите, настояват от списание Тайм, които се базират на ново изследване. Почти всички от изследваните считат, че поради спестените калории от напитката могат да се наградят с нещо вкусно.

Затова в случай че сте попадали на филм да вземем за пример, в който си поръчват двоен бургер с пържени картофки и най-после завършват с диетична кола, не се учудвайте.

Изследването е извършено от учени Университета в Илинойс. Специалистите са наблюдавали питателните привички на над 22 хиляди възрастни американци. Те са били следени десетилетие, изясняват учените. Основно експертите са обръщали внимание на дневния банкет на калории, които хората поглъщали.

Учените обаче са следили най-много храните, които не принадлежат към никоя съществена група. Става дума за храни с високо наличие на натриев хлорид, холестерол, захар, мазнини и надлежно с ниско наличие на хранителни субстанции. Такива храни са пържените картофи, бисквитките и други

Учените са съсредоточили вниманието си и върху потреблението на пет типа питиета, които участниците пийвали постоянно – диетични, питиета със захар, кафе, алкохол, както и чай. Повече от 90 на 100 от участващите в проучването са консумирали нездравословни храни всекидневно, показва се в резултатите.

Пиещите кафе и питиета без захар поглъщали по-малко калории, за разлика от предпочитащите подсладени питиета и алкохол. От друга страна, феновете на питиета си набавяли по-голямата част от калориите с нездравословна храна.

 Диетични питиета

Учените стигнали до извода, че тези, които имат навика да пият диетични питиета, усещат, че е заслужено да си хапват нездравословна храна. Така всекидневно си разрешават разнообразни лакомства – пакет чипс, мъфини и други

За да има резултат от диетичните питиета, човек би трябвало да внимава и с какво се храни, безапелационни са илинойските експерти. Отслабването зависи значително от това похапваме ли здравословна храна, а освен дали пием диетична напитка, обобщават проучващите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР