Хората, които ядат повече от 50 гр люти чушки дневно,

...
Хората, които ядат повече от 50 гр люти чушки дневно,
Коментари Харесай

Лютата храна води до загуба на памет

Хората, които ядат повече от 50 гр люти чушки на ден , се оплакват два пъти по-често от неприятна памет , заяви в. " Дейли мейл ", базирайки се на катарски и австралийски учени.

Прекаляването с лютото е обвързвано и с 56-процентна загуба наизуст за 15 години .

Учените от университета на Катар и университета на Южна Австралия не могат да обяснят връзката, тъй като предходни проучвания демонстрираха, че дейната съставна част в чилито - капсаицин , оказва помощ за концентриране .

Изследвания за резултата на капсаицина върху животни обаче насочиха, че той е " нервотоксичен " . Високите дози капсаицин деактивират нерви , които провокират болежка . Затова е допустимо той да се отразява на жизнеспособността на нервите .

В проучването са взели участие 4582 души на възраст над 55 години , обхванати от китайска здравна стратегия от 1991 година до 2006 година 3302 от тях са взели участие в оценка на когнитивните функционалности. Предпочитанията си към лютото - пресни и сушени люти чушки, само че не и черен пипер, те са уточнявали с отговори във въпросници.

Резултатите разкриха, че колкото повече люто яде човек , толкоз по-слаби са когнитивните му функционалности .-->
Според предходни проучвания капсаицинът ускорява метаболизма , оказва помощ за намаляване и за попречване на сърдечносъдови произшествия .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР