Хората, които са се възстановили от COVID-19, развиват стабилен имунитет

...
Хората, които са се възстановили от COVID-19, развиват стабилен имунитет
Коментари Харесай

Неочакван извод: Преболедувалите COVID-19 имат имунитет за десетилетия

Хората, които са се възстановили от COVID-19, развиват постоянен имунитет против ковид, който може да обезпечи на възобновен пациент отбрана от повторна зараза в продължение на няколко десетилетия, даже в случай че самата зараза е релативно лека, заяви Би Би Си.

Успоредно с това две изследвания на американски учени стигнаха до този непредвиден извод. Първото - извършено от имунолози от Университета на Вашингтон в Сейнт Луис, Мисури - беше оповестено тази седмица в списание Nature. Второто – е дело на екипа на лабораторията по молекулярна биология в университета Рокфелер в Ню Йорк, към момента не е тествано от научната общественост и до момента е оповестено като неокончателно умозаключение.

Доскоро се смяташе, че имунитетът против коронавирусна зараза няма да продължи дълго. Учените направиха такова умозаключение въз основа на резултатите от многочислени изследвания, които демонстрираха, че при множеството пациенти концентрацията на характерни антитела в кръвта (те обезпечават отбрана против вируса) стартира да пада бързо в границите на няколко месеца след възобновяване.

Повечето специалисти пресмятат продължителността на ефикасната имунна отбрана на към 1,5-2 години, тъй че резултатите от новите изследвания са приятна изненада за тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР