Хората, които са преболедували COVID-19, но не са правили PCИ

...
Хората, които са преболедували COVID-19, но не са правили PCИ
Коментари Харесай

Русия ще издава сертификати на ваксинирани с чужди ваксини след тест за антитела

Хората, които са преболедували COVID-19, само че не са правили PCИ тест могат да създадат проучване за и да получат документ, в случай че са боледували след 1-ви януари 2021 година. Това заяви вице-премиерът на Русия Татяна Голикова.

" На хората, които имат позитивен тест след 1 януари 2021 години и на които не е била сложена диагноза  ще бъде препоръчано да създадат проучване за съществуването на антитела. При това ще измерваме антителата от позиция на тяхното количество и ще получаваме резултат " да " или " не ". Тези данни ще се сравнят с базата на позитивните проби и при съвпадане на PCR тест и данни за съществуване на антитела, получени в този момент ще бъде издаван съответния документ, че е преболедувал. Срокът на деяние на документа ще бъде една година. "

Голикова посочи, че хората, които не са правили PCR тест, само че допускат, че са преболедували също ще може да създадат проучване за антитела и при положение, че бъдат открити такива ще им се издаде документ, само че със период от половин година.


Защо другите лаборатории дават разнообразни резултати за антитела?
Възможно ли е лабораторните резултати след проучване за съществуване на антитела против ковид да имат разнообразни стойности? Оказва се, ч...

Тя добави, че сега доста се разяснява равнището на антителата: " Ние особено изпратихме питане до Световната здравна организация. Нито СЗО, нито която и да било страна не мерят количеството на антитела и не откриват по антителата задоволително ли е или не равнището на отбрана. "

Голикова добави, че руснаците, имунизирани с задгранични ваксини против ще могат да получат документ за имунизиране след проучване на антитела. Той ще е с годност 6 месеца.

Същия документ ще могат да получат и ваксиниралите се със " Спутник V " жители на Русия, които се намират в чужбина, а точно - Абхазия, Южна Осетия, Донецка и Луганска национални републики. 



Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР