"Хората, които са били инфектирани, изграждат имунитет, но не знаем

...
"Хората, които са били инфектирани, изграждат имунитет, но не знаем
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Ние все още не знаем колко време ще ни пази ваксината

" Хората, които са били инфектирани, построяват имунитет, само че не знаем какъв брой дълго трае имунният отговор, по тази причина за непрекъсната отбрана - би трябвало да се имунизират след прочут интервал от време ", изясни пред БНР проф. Радостина Александрова, вирусолог от Българска академия на науките, във връзка на изказване на учени от Съединени американски щати, че имунизираните хора могат да са разпространители на ковид. Тя акцентира, че научни данни удостоверяват, че имунизацията не пречи на хора, които към този момент са преболедували от този ковид .

По думите ѝ по-добре е презастраховането и носенето на маски, даже от преболедували Covid-19 и имунизирани хора , в сравнение с да се поема непотребен риск. "Това, че към този момент има ваксини, не значи автоматизирано, че можем да се върнем към предходния си метод на живот. Ние към момента не знаем какъв брой време ще ни пази имунизацията. Нужно е още време, с цел да се намерят отговори на тези въпроси и не би трябвало да излагаме здравето на риск ", уточни тя.

Проф. Александрова акцентира, че е доста значимо да не престават изследванията върху имунизациите , тъй като са нужни повече от една ваксина. "Всяка една ваксина има има своите преимущества и дефекти. Напълно допустимо е за една група хора да се подобаващи един тип ваксини, а за други - различен.... Вече е четвърта фаза на изследванията - постмаркетинговите, когато имунизациите към този момент навлязат в действителния живот и намерят своето доста по-широко приложение ", изясни тя.

Във връзка с терзания, че имунизацията "внася непознат генетичен код в клетките " на ваксинирания човек, вирусологът изясни изрично, че РНК имунизациите не могат да се намесят в генетичната информация на хората.

" Генетичната информация в природата върви в посока от ДНК към осведомителната РНК и белтъка . Да се опитаме да променим това е все едно да променим течението на водата. Що се отнася до а деновирусите, които се употребяват във имунизациите на "Астра Зенека " и съветската "Спутник V ", там се употребява аденовирус като притежател, който в действителност внася ген на вируса, който провокира Covid-19. Искам да напомня обаче, че всеки един от нас неведнъж се е инфектирал с аденовируси - те са едни от най- честите причинители на настинки. Най-сериозното доказателство, че те не могат да се интегрират в нашия геном идва от личния ни опит ", сподели проф. Александрова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР