Хората, които прекарват дълги часове зад бюро, или гледат телевизия,

...
Хората, които прекарват дълги часове зад бюро, или гледат телевизия,
Коментари Харесай

Хората, които работят на бюро, се нуждаят от всекидневни упражнения

Хората, които прекарват дълги часове зад бюро, или гледат телевизия, би трябвало да се упражняват над 30 минути всеки ден, с цел да избегнат рисковете за здравето от несъразмерното заседяване, съобщи ДПА, базирайки се на австралийско проучване.

Авторите му от университета на Сидни са открили, че индивидите, които прекарват в седнало състояние над шест часа дневно, без да се раздвижват, са изложени на нараснал риск от гибел от сърдечносъдово заболяване спрямо индивидите, които се упражняват един час на ден.

Изследването, оповестено в изданието на Американския лицей по кардиология, е обхванало близо 150 000 души над 45-годишна възраст, следени в продължение на девет години.

Авторите му означават, че средностатистическият чиновник в Австралия прекарва над шест часа на ден в седнало състояние.

Прекомерното заседяване се свързва със здравословни проблеми като рак, затлъстяване, заболявания на сърцето, диабет и даже меланхолия.

Раздвижването оказва понижаващ сърдечносъдовия риск резултат за хората, които прекарват в седнало състояние четири или по-малко часа на ден, само че не и за хората, които се заседяват дълготрайно. За удобен резултат върху здравето за индивидите, които прекарват по-дълго време в седнало състояние, е целесъобразна всекидневна умерена физическа интензивност в продължение на сред 20 и 40 минути - да вземем за пример разходка или нанагорнище на стълби.

Изследователите означават, че за физически неактивните хора, които седят в продължение на над осем часа дневно, рискът от гибел от сърдечносъдово заболяване е със 107 % по-висок, в сравнение с за тези, които се упражняват най-малко един час на ден и прекарват в седнало състояние по-малко от четири часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР