Хората, които живеят в райони с голямо разнообразие от птици,

...
Хората, които живеят в райони с голямо разнообразие от птици,
Коментари Харесай

Животът сред птици прави хората по-щастливи

Хората, които живеят в региони с огромно многообразие от птици, се усещат по-щастливи. До този извод доближават специалисти от Германия в хода на свое изследване, в което са интервюирали няколко хиляди души от цяла Европа, оповестява EcologicalEconomics.

Участниците в него били помолени да оценят до каква степен са удовлетворени от живота си. След това учените сравнили данните от въпросниците с описанията на регионите на престояване.

Оказало се, че наличието на 14 нови типа птици в даден регион носи на жителите му толкоз наслаждение, колкото и устойчиво нарастване на заплатата.

„ Според нашите открития най-щастливите европейци са тези, които могат да следят доста разнообразни типове птици в всекидневието си. За наша изненада открихме, че разнообразието на птиците е толкоз значимо за удовлетворението от живота, колкото и приходите “, означават създателите на проучването.

Учените стигат до заключението, че природата е доста значима за благосъстоянието на обществото. В същото време биоразнообразието доста понижава. Това може да повлияе на публичните настроения и „ благосъстоянието на хората ще страда от обедняването на природата “, предизвестяват те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР