Хората градят изумителни неща. Ще се изненадате обаче да научите,

...
Хората градят изумителни неща. Ще се изненадате обаче да научите,
Коментари Харесай

Най-изумителните структури, които са построени тайно

Хората градят изумителни неща. Ще се изненадате обаче да научите, че има забележителни структури, построени под носовете ни. Но за какво някой ще строи толкоз внушителни неща и ще ги пази в загадка? Оказва се, че им много аргументи за това.

7. Катакомбите на доктор Дайър

През септември 1924г, един камион, каращ по път във Вашингтон, ненадейно заседнал в земята. При по-близък оглед, служащи разкрили входа към комплицирана плетеница от тунели с височина 2м и стени, облицовани с бял гланц – много безценен материал за това време. В продължение на дни вестниците спекулирали кой може да е построил този мистериозен под земята лабиринт. Дали не са били шпиони от Първата международна война? Войници от Конфедерацията? Луди учени?

Д-р Харисън Дайър, ентомолог и специалист по комарите в Смитсоновия институт, оставил спекулациите да продължат още няколко дни – евентуално потърквайки ръце и смеейки се налудничаво – след което признал, че собственоръчно е построил катакомбите.

Първият симптом, че казвал истината бил фактът, че тунелът започвал от задния двор на някогашния му дом. Но концепцията, че всичко това е работа на самичък човек звучала невероятно. Тунелите се простирали на стотици метри и достигали дълбочина от съвсем 10м. Дайър освен направил всичко самичък, само че и съумял да резервира плана в загадка. Той почнал работа по тунелите през 1906г и траял до момента в който не се преместил в друга къща през 1916г. Сам изкопал и изнесъл всичката пръст. В кофи.

Когато хората почнали да одобряват обстоятелството, че един човек в действителност е направил тунелите, евентуално е било извършено много в детайли търсене за заровени хора в тях. Щом се оказало, че долу няма нищо, управляващите били принудени да одобряват обстоятелството, че си имат работа с най-отегчения човек на планетата.

„ Направих го за многообразие. Копаенето на тунели след работа ми е занимание. Няма нищо мистериозно в това. “ – признал си доктора.

И не, не е спрял до там. След като се преместил да живее на друго място, Дайър и там почнал да копае тунели, този път с бетонни стени, каменни стълбища и електрическо осветяване.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР