Хората често бързаме за някъде. Заобиколени от задължения, гонещи успехи

...
Хората често бързаме за някъде. Заобиколени от задължения, гонещи успехи
Коментари Харесай

Нощ на Европа - инициативи в подкрепа на европейския път на България

Хората постоянно бързаме за някъде. Заобиколени от отговорности, гонещи триумфи и бленуващи за момента, в който ще можем да спрем, да се огледаме и да се усмихнем, тъй като сме постигнали това, към което се стремим.


Точно заради тази причина, Клуб „ Европеистика “ ни е подготвил едно странствуване из света на Европа, с цел да забавим топката и да се насладим на един по- друг петък, оповестяват уредниците.

„ Нощ на Европа “ е първото по рода си сходно събитие. Вдъхновяващата концепция за Европейския съюз, в миналото имагинерна мисъл, в този момент е едно основно пространство на независимост, сигурност и обща визия за бъдещето.

" По време на събитието, всички, които го посетят, ще имат опцията да се насладят на следните действия:

Точно от 15 часа, в Борисовата градина, ще се организира първата активност, която са нарекли „ Европеиада “. Тя ще съставлява съревнование под формата както на физически действия, по този начин и на интелектуални кръгове. Целта на надпреварата е с изключение на да се покачат знанията и заинтересоваността на учениците по съществени европейски въпроси, по този начин и да им покажат, че посредством игри и занимания, даже и тази комплицирана тематика, може да се трансформира в прелестно прекарване. С техните спонсори от Walltopia Climbing Center, ще имат опцията да дават на първите трима, които завоюват надпреварата, награди, които да допринесат за прелестните страсти, които учениците ще получат в бъдеще.

След което събитието ще продължи с едно обичано занятие за дребни и огромни – литературно четене с книжовник Николаос Цитиридис. За да ни напомнят възприятието по какъв начин бабите ни са ни чели в зимните, студени вечери, Клуб „ Европеистика “ е решил да ни изпрати в свят, надалеч от нашия. За късото време от 17 до 18 часа, в библиотеката на Софийския университет „ акад. Михаил Арнаудов “, водещият Николаос Цитиридис ще уважи на слушателите два фрагмента от обичани наши творби. През първия половин час, всеки клиент, ще слуша фрагмент от известния разказ на Антоан дьо Сент- Екзюпери – „ Малкият принц “, а във вторите тридесет минути, ще отдадат значимото на един актуален европейски създател, за който самоуверено можем да твърдим, че популяризира България – Георги Господинов.

И в случай че към момента не сме съумели да притеглим вниманието Ви, ще Ви насочим към третата активност – полемика на тематика „ Каква е ролята на младите и за какво би трябвало да са дейни, когато приказваме за политически процеси “. Но не с кого да е. Клуб „ Европеистика “ се е погрижил полемиката да протече със специфичното присъединяване на президента Росен Плевнелиев, вицепремиера Атанас Пеканов и журналистката Флора Стратиева. През този един час, в Огледалната зала на СУ „ св. Климент Охридски “, те ясно желаят да покажат на всички, които се включат в полемиката, че това не е просто настояща тематика, а значима такава, тъй като съгласно тях, „ младите не са просто бъдещето, само че и сегашното “.

Часът е към този момент 19, а вечерта занапред стартира. Следващата активност, която са ни подготвили е „ дегустация на обичайни, европейски ястия “. И не се колебайте, тъй като неизбежно по-късно стартира кинопрожекцията, с която ще приключи тяхното събитие.

Тематично на 12.05.2023г., тъкмо от 21ч., те ще излъчат кино лентата „ В нощта на 12-ти “ по сюжет на Доминик Мол и Жил Маршан. А посетителите ще имат опцията да проследят историята на младия и упорит Вивес. Входът е свободен ", оповестяват още уредниците. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР