Хора, заразени с Делта варианта на коронавируса, дори и да

...
Хора, заразени с Делта варианта на коронавируса, дори и да
Коментари Харесай

Двойно ваксинирани могат да предават Делта варианта

Хора, инфектирани с Делта разновидността на ковид, даже и да са били изцяло имунизирани, могат да предават болестта, което понижава очакванията за стаден имунитет, демонстрира ново изследване на университета в Оксфорд, представено от „ Скай нюз “, съобщи БНР.

Учените от университета в Оксфорд са открили, че същите високи равнища на вируса могат да бъдат следени, както при двойно имунизираните, по този начин и при неимунизираните. Доктор Коен Пауълс - един от създателите на изследването, съобщи за „ Скай нюз “, че имунизациите са по-добри в предотвратяването на тежко заболяване и по-малко ефикасни за попречване на предаването на болестта.

Той добави, че Делта разновидността е огромно предизвикателство за стадния имунитет. Заключенията на учените са вследствие на постоянни PCR проби на повече 700 000 инцидентно подбрани хора от декември предходната година. До средата на май, докато Алфа разновидността бе преобладаващ, имунизациите са били високо ефикасни за прекъсването на болестта. Но от този момент, откакто по-опасният Делта вид става преобладаващ, имунизациите са по-малко ефикасни при блокирането на вируса.

Учените обаче акцентират, че данните на всички места по света демонстрират, че имунизациите не престават да са доста ефикасни за понижаване на хоспитализирането и смъртните случаи. Междувременно друго изследване демонстрира, че имунизацията на „ АстраЗенека “ е също толкоз ефикасна като тази на „ Пфайзер “ след 4-5 месеца. Това се дължи на обстоятелството, че двете ваксини работят по друг метод и, до момента в който имунизацията на „ Пфайзер “ по-бързо стартира последователно да отслабва, то тази на „ АстраЗенека “ резервира по-дълго време равнището си на отбрана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР