Хора с увреждания се събраха на протест пред сградата на

...
Хора с увреждания се събраха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Хора с увреждания се събраха на протест във Варна

Хора с увреждания се събраха на митинг пред постройката на Регионалната здравна ревизия във Варна поради решенията на Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК).

Недоволството е обвързвано с решенията на ТЕЛК и несправедливостите в тях, разяснява пред медиите Александър Атанасов от протестиращите. По думите му хората са недоволни, че има изкуствено занижаване на проценти в решението на хора, които имат повече от едно съпътстващо заболяване. 

Той уточни, че упорстват страната да регламентира и да има по-голям надзор над комисиите, тъй като по думите му " очевидно няма и те вършат каквото си желаят ". За образец Атанасов уточни, че хора с трайна неработоспособност, при която няма по какъв начин да им се усъвършенства положението, през три години са викани в комисиите и им се намаляват процентите.  

Засега аз нямам този проблем, само че не съм, че няма да се случи, сподели още той.

Теодора Димитрова от протестиращите сподели, че е с онкологично заболяване и захарен диабет вид 2, само че процентът в решението ѝ е свален от 100 на 75 % без никакво съображение. " Водят ме " неинсулинов диабет ", в случай, че съм с два инсулина и си удрям 118 единици дневно, с влошено общо положение и от втори етап на онкологичното заболяване съм в трети ", съобщи тя.

Недоволната жена се обърна към ръководещите и попита на какво съображение ѝ е свален процентът в ТЕЛК-решението и ѝ е била спряна пенсията. По думите ѝ нейното решение е издадено единствено за една година и, в случай че тя апелира, ще би трябвало да стои без приходи. 

В отговор на въпрос дали се трансформирало нещо след последния народен митинг Атанасова сподели, че за момента нищо не е променено. Това е цялостен геноцид по отношение на болните хора в страната, съобщи още тя и добави, че не има вяра нещо да се промени с последните промени за ТЕЛК.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР