Хора с увреждания, които имат над 50% ТЕЛК, не могат

...
Хора с увреждания, които имат над 50% ТЕЛК, не могат
Коментари Харесай

Връщат инвалиди за безплатни винетки

Хора с увреждания, които имат над 50% ТЕЛК, не могат да получат полагащите им се безвъзмездни винетки. За това сигнализираха пострадали, които са били върнати от пловдивското „ Социално подкрепяне ”.

Обяснението, което служителките им дали, било, че безплатните винетки щели да бъдат раздавани след 14 януари. Причината била, че обществените служби към момента нямали информация по какъв начин тъкмо ще става раздаването на стикерите, които са към този момент електронни. За протичащото се удостовери Надя Танева – шеф на „ Социално подкрепяне – Пловдив ”.

Тя обаче посочи, че раздаването на безплатните електронни винетки ще стартира в първите дни на януари.
„ След Нова година ще стартираме да работим с винетките, тъй като наредбата, която обслужва хората с увреждания, до 20 декември бе качена за разискване. Тя би трябвало да бъде призната, би трябвало да ни бъде изпратена, с цел да знаем какъв е новият ред на отпущането им ”, сподели Танева.

Поради тази причина след Нова година ще стартираме да одобряваме заявките, добави тя. „ Ние нямаме още от новите заявки. Да, по този начин е. Всички хора го знаят това нещо. Освен това старите им винетки важат до края на януари. Свикнали са постоянно декември да подават заявките, с цел да са спокойни. Всички, които имат право на безвъзмездни винетки, ще ги имат в период. Не би трябвало да имат терзания ”, изясни още шефката на „ Социално подкрепяне ” в Пловдив, добавя Блиц.
Тя посочи, че при започване на януари ще бъде основана организация с отварянето на повече приемни, с цел да може всички имащи право на безплатния стикер, да могат да го получат в период. Към момента право на винетка по линия на общественото подкрепяне в Пловдив имат близо 12 000 души.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР