Хора, пазете си децата и селото! Този призив се появява

...
Хора, пазете си децата и селото! Този призив се появява
Коментари Харесай

МВР Пловдив с изявление: Крадат ли се ромски деца за органи? ВИДЕО

Хора, пазете си децата и селото! Този апел се появява от време на време през последните дни в разнообразни групи на пловдивски села във Фейсбук. Някой си " свещеник Асенов " конкретизира: Внимание, крадат деца за органи. 

Оттам нататък въображението на коментиращите е неудържимо. Даже се появи автомобил, сниман от въпросния " свещеник ", за който се твърди, че е точно този, в който престъпниците отвличат децата за органи. Децата, съгласно изявленията, са ромски, а нарушителите са " маскирани ". Че дори и фотография на единия маскиран се появи...

Каква е истината?

Заради популяризираната информация в обществените мрежи, която всява терзания измежду поданици от ромските махали в някои от селата, пловдивската полиция направи малко изказване, с цел да каже има ли някаква истина във всичко това, което се изписва от дни и сътвори всеобща неуравновесеност.

Чуйте повече във видеото:



Според началника на карловската полиция Силко Литов е направена незабавна инспекция и са подхванати своевременни дейности. Хората, които се обаждат на 112, споделят, че са чули нещо, само че в действителност няма нищо съответно.

„ Във фейсбук се популяризират фотография с номер на автомобил. От направена инспекция стана ясно, че това е 53-годишен мъж и индивидът се е прибирал със фамилията си от заведение, когато е бил сниман. За момента, сигналите са недействителни и приканвам жителите на ромските махали за разсъдък и успокоение. Наситили сме кварталите с полицейски патрули, има непрекъснато наличие на органите на реда и имаме подготвеност за незабавни дейности ”, уточни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР