Хора, които имат задължения към държавата хазна в размер над

...
Хора, които имат задължения към държавата хазна в размер над
Коментари Харесай

Длъжниците на хазната няма да изнасят пари в чужбина

Хора, които имат отговорности към страната хазна в размер над 5000 лева, няма да могат да изнасят за страна отвън Европейски Съюз суми в размер над 30 хиляди лева Това плануват промени във Валутния закон, предлагани от държавното управление. 
При принасяне през границата на огромни суми митничарите ще би трябвало да вършат информация дали хората имат отговорности към държавната хазна над 5000 лева, които не са обезпечени, разсрочени или отсрочени по реда Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 
Ако информация в данните на Национална агенция за приходите покаже, че човек има такова обвързване, цялата сума ще бъде арестувана от митничарите против квитанция. Митничарите ще уведомяват за случая хората в Национална агенция за приходите, които ще постановат запор върху пренасяните пари през границата в размер на задължението към хазната. А останалите пари ще бъдат връщани на индивида.
С измененията ще бъдат въведени и строги правила за изпращане на пари по куриери. Пренасянето през границата на пари посредством пощенски или куриерски колета е неразрешено като се изключи колета, чиято стойност е оповестена, гласят новите текстове. Това значи, че митничарите ще могат да ревизират всяка пратка за страна-членка или за страна отвън Европейски Съюз, дали съдържа пари в брой.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР