Хора, близки до ръководството на БСП, водят неформална кампания срещу

...
Хора, близки до ръководството на БСП, водят неформална кампания срещу
Коментари Харесай

Станишев: Близки до ръководството на БСП водят кампания срещу Радев

Хора, близки до управлението на Българска социалистическа партия, водят неофициална акция против президента Румен Радев. Това сподели водачът на ПЕС и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев пред бТВ.

По думите му по партийната телевизия БСТВ на социалистите се говорело по какъв начин Радев е изменник. Вероятно става дума за предаването " Думата е ваша " с водещ Стоил Рошкев, който и преди се е изказвал против Румен Радев. В началото на октомври фен е нарекъл в ефира на предаването Радев изменник, водещият изслушва причините, съгласява се с мнението на фена и му дава отговор: " Гласувайте за Българска социалистическа партия и не гласувате за Румен Радев. Повечето хора, които размишляват, са стигнали до този извод ".

В края на предходната година още веднъж Рошкев сподели по адрес на Румен Радев, че " приказва на негоден британски " като героя на Саша Барън Коен във кино лентата " Борат ". И тогава това изявление на водещия докара до подозрения за напрежение сред управлението на социалистите и президента.

Сега Станишев разкритикува управлението на Българска социалистическа партия, че не е оповестило ясно поддръжката си за Радев и Йотова още в самото начало. По думите му изборите две в едно са огромен бонус за Българска социалистическа партия и това е с помощта на Румен Радев. " Много хора от левицата харесват този президент и и ще бъдат доста по-мотивирани да отидат до урните поради него ", сподели Станишев.

" Румен Радев е президентът, който ще бъде определен от българските жители. В най-голяма степен от всички политици, той се асоциира настояванията за смяна на митинга. Хората видяха слабостта на партиите в последните два Народното събрание и президентът се възприема като поръчител за стабилността на институциите в страната. Другите претенденти са с по-неясни позиции по доста въпроси “, добави водачът на ПЕС.

Станишев сподели още, че огромният въпрос е за какво след четири години в съпротива Българска социалистическа партия загуби близо 600 хиляди гласа на предходните парламентарни избори.

" Защо не беше припозната като опция? За мен отговорът е, че ние играхме на непознат терен - съревнование по традиционализъм и патриотарство с популистки партии. Вместо да развием солидна европейска лява политики и да притеглим хора от центъра - това постоянно е било изискването Българска социалистическа партия да бъде мощна в изборите. Надявам се моята партия да усъвършенства своя резултат на изборите ", сподели още той.

Станишев призна, че от доста време не се е чувал със сегашният водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Двамата от години са в спор и това ясно си пролича преди евроизборите през 2019 година, когато Нинова се опита да изхвърли Станишев от листата на социалистите, само че не съумя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР