HONOR, водещата смартфон марка, представи официално изцяло нова категория продукти

...
HONOR, водещата смартфон марка, представи официално изцяло нова категория продукти
Коментари Харесай

HONOR представи HONOR Vision – първият в света смарт екран, оборудван с HarmonyOS

HONOR, водещата смарт телефон марка, показа публично напълно нова категория артикули – серията умни екрани HONOR Vision. Представянето бе по време на тазгодишното издание на конференцията за разработчици Huawei Developer Conference (HDC). Устройството е първият смарт екран на марката HONOR. Оборудван е с революционни софтуерни нововъведения (HONOR „ Sharp Tech “) и слага началото на напълно нова епоха в развиването и бъдещето на тв приемниците. Снабден с три интелигентни чипсета, лична разработка на Huawei – чипсет Honghu 818 Intelligent Display, чипсет AI Camera NPU и флагмански Wi-Fi чипсет, HONOR Vision е и първото в света устройство с HarmonyOS, личната операционна система на Huawei.

„ HONOR Vision не е просто тв приемник във формата, в който го познаваме. Със своите нововъведения HONOR „ Sharp Tech “ той отваря нова страница в бъдещето развиване на малкия екран. HONOR Vision ще играе основна роля в интелигентния фамилен живот в бъдеще. Той е освен център за домашно развлечение, само че и център за шерване на информация, център за ръководство и център за взаимоотношение с доста устройства. “, съобщи господин Джордж Джао, президент на HONOR.

Първият в света образован екран, оборудван със независимо създадената операционна система HarmonyOS на Huawei
По време на HDC, Huawei показа HarmonyOS – нова, основана на микроядра, операционна система, основана да обезпечи споделено потребителско преживяване за всички устройства и потребителски сюжети. HarmonyOS ще бъде усъвършенствана и последователно въведена в смарт устройства на марката, в това число умни часовници, умни екрани, автомобилни системи и умни високоговорители. HarmonyOS ще бъде пусната като платформа с отворен код в целия свят, с цел да насърчи използването ѝ.

В ера, в която потребителите изискват холистично интелигентно преживяване когато и да е на всички устройства, е значимо да разполагате с операционна система с усъвършенствани благоприятни условия за взаимосвързаност. Според господин Ричард Ю, изпълнителен шеф на подразделението за потребителски артикули на Huawei, новаторската HarmonyOS на Huawei поддържа всички потребителски сюжети на необятен набор от устройства и платформи, с цел да даде чудесно потребителско преживяване с ниска инертност и висока сигурност. Сред интелигентните устройства, показани на HDC, HONOR Vision е първият смарт артикул, оборудван с HarmonyOS.

Три синхронизирани чипсета: Honghu 818, AI NPU и флагмански Wi-Fi чипсет
HONOR Vision сплотява редица новаторски технологии, с цел да даде на потребителите интелигентно екранно преживяване.

Интелигентен екран чипсет Honghu 818: Като най-новият смарт екран чипсет, предлаган в международен мащаб, Honghu 818 идва с „ вълшебна “ машина за имиджова обработка. Снабден е със седем съвременни технологии за обработка на изображения, в това число оценка на придвижването и отплата на придвижването (MEMC), HDR, супер разграничителна дарба (SR), понижаване на шума (NR), динамично възстановяване на контраста (DCI), автоматизирано ръководство на цветовете (ACM) и локално затъмняване (LD), чипсетът Honghu 818 усъвършенства и усъвършенства резолюцията, контраста и цветовите характерности на изображението посредством голям брой логаритми. Осемядреният процесор може да се оправи с обработка на големи изображения на огромни екрани и да извършва доста задания по едно и също време. MEMC също е в положение да дава изображения с висока резолюция, великолепно качество на звука и гласово взаимоотношение от далечно разстояние. Коефициентът на потребление на честотната лента на процесора превъзхожда останалите на пазара приблизително с над 50%.

AI Camera NPU чипсет: Друга иновация е интелигентната pop-up AI камера (изскачаща камера с неестествен интелект), оборудвана със специфичен чипсет HiSilicon Hi3516DV300 NPU, която е с топ AI благоприятни условия, в това число различаване на лица, следене на придвижвания на тялото и различаване на пози. Изскачащият дизайн на камерата обезпечава интелигентно и несъмнено потребителско преживяване, като камерата се накланя с 10 градуса надолу, когато дисплеят се инсталира на стена, и се скрива автоматизирано зад екрана, когато не се употребява.

Флагмански Wi-Fi чипсет: HONOR Vision е оборудван с флагмански Wi-Fi чипсет – HiSilicon Hi1103. Като първият в света чипсет, поддържащ периодичност от 160MHz със скорост на евакуиране до 1,7 Gbps, чипсетът е 1,7 пъти по-бърз от междинните стойности за промишлеността, което разрешава гладко и по-стабилно възпроизвеждане на видеа, изключително при 4K HD клипове. Освен това той поддържа 2.4G/5GHz двойна честотна оптимизация. Докато 2.4GHz Wi-Fi обезпечава по-силен Wi-Fi сигнал и по-широк обсег, 5GHz Wi-Fi дава опция за по-бързи интернет скорости и по-малко закъснение в мрежата, предлагайки усъвършенствана връзка при разнообразни условия.

HONOR Vision: Трансформация на телевизионното бъдеще
HONOR Vision ще играе по-ключова роля в интелигентния дом. Излизайки отвън рамките на център за домашно забавление, HONOR Vision служи и като център за шерване на информация, център за ръководство и център за взаимоотношение с доста устройства.

Център за домашно развлечение: HONOR Vision предлага извънредно аудио и видео преживяване. Той идва с библиотека със наличие от Huawei Video и редица други платформи, предлагайки един огромен магазин за телевизионни сериали, разнородни шоу стратегии, филми, музика, анимация и други.

Център за шерване на информация: Интелигентният екран на HONOR Vision е оборудван с функционалността Family Note, позволяваща на потребителите да трансферират 600MB изображения сред смарт телефона си и екрана посредством Huawei Share единствено за 20 секунди – 100 пъти по-бързо от прехвърлянето посредством Bluetooth.

Център за надзор и ръководство: Huawei и HONOR се посвещават на това да основат HiLink, отворена екосистема за интелигентния дом. Платформата, както и технологията ще бъдат налични за други снабдители на артикули за интелигентен дом, което ще разреши на потребителите да свързват дружно желаните от тях устройства за интелигентен дом.

Център за взаимоотношение с доста устройства: Интелигентният екран на HONOR Vision употребява функционалността HONOR Magic-link, която разрешава на потребителите да употребяват своя смарт телефон или таблет за търсене на стратегии, смяна на настройките и други. Също по този начин разрешава на потребителите да синхронизират наличието, което вкарват на техния смарт телефон или таблет с това на екрана на HONOR Vision. Използвайки тази функционалност, потребителите могат също по този начин да свързват и прожектират файлове, без да изтеглят каквито и да било приложения на смарт телефона или смарт екрана. Просто кликнете, с цел да активирате NFC и да се насладите на 1080P HDR наличие за гледане. С ултра ниска инертност от 100ms, потребителите могат да свържат устройства с HONOR Vision в границите на две секунди. Потребителите също могат да минават безпроблемно сред режим Miracast и режим DLNA, когато гледат видеоклипове, преглеждат фотоси или играят.

Превъзходен дизайн за великолепен екран
Серията HONOR Vision ще се предлага в две версии – HONOR Vision и HONOR Vision PRO. И двата модела разполагат с 55-инчов 4K HDR екран. Благодарение на Full-View дизайна без рамки от три страни, потребителите могат да се насладят на съответствие сред екран и тяло до 94%. Умният екран има 6,9 мм железна рамка начело и дизайн с диамантени претекстове на гърба, като поддържа умна мека светлина и режим за комфорт на очите, сертифициран от ТЮФ Рейнланд. Стандартната версия HONOR Vision включва 2GB + 16GB памет, а HONOR Vision PRO – 2GB + 32GB, и ще се оферират първо в Китай на цени надлежно от 3799 юана и 4799 юана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР