Хонконг и южните китайски градове се борят с огромнинаводнения, тъй

...
Хонконг и южните китайски градове се борят с огромнинаводнения, тъй
Коментари Харесай

Хонконг под вода след едни от най-силните валежи в историята на Китай

Хонконг и южните китайски градове се борят с огромнинаводнения, защото в района падат едни от най-силните превалявания в историята на Китай, оповестяват от Би Би Си.

Улиците и метростанциите в Хонконг бяха под вода, а управляващите затвориха учебните заведения и работните места.

Метеорологичното бюро заяви, че преваляванията, почнали в четвъртък, са най-големите, които са се случвали в града от близо 140 години.

Службите за незабавна помощ оповестиха, че повече от 100 души са откарани в болница и са извършени няколко избавителни интервенции.

Видеоклипове в обществените медиипоказват по какъв начин проливният дъжд трансформира улиците в буйни реки, наводнява търговски центрове и публичния превоз.

Жителите на градасе качват по коли и други платформи, с цел да се спасят от водите, които в някои региони са се издигнали на няколко метра височина и са блокирали входовете на метрото.

Дъждът провокира и свлачища в планинските региони на Хонконг, които блокираха някои автомагистрали.

Властите са издали черното предизвестие, което се задейства, когато преваляванията надвишават 70 мм на час. По-късно през нощта Обсерваторията на Хонконг заяви за 158,1 милиметра превалявания на час, което е най-високата стойност от началото на записите през 1884 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР