ХОНКОНГ (AP) — Азиатските пазари напреднаха предимно в петък, след

...
ХОНКОНГ (AP) — Азиатските пазари напреднаха предимно в петък, след
Коментари Харесай

Фондов пазар днес: Азиатските акции проследяват печалбите на Уолстрийт и инфлацията в Япония се забавя

ХОНКОНГ (AP) — Азиатските пазари напреднаха най-вече в петък, откакто Уолстрийт възвърне множеството от по-ранните загуби от седмицата и Япония регистрира закъснение на инфлацията, което може да продължи неговите извънредно ниски лихвени проценти постоянни.

Съединени американски щати. цените на фючърсите и петрола бяха смесени. Индексът Nikkei 225 в Токио се повиши с 1,3% до 35 940,50.

Инфлацията в Япония се забави за втори следващ месец, увеличавайки шанса Централната банка на Япония да резервира ултраниските си лихвени проценти непроменени на срещата си идната седмица. Годишният номинален % на инфлация в страната остава над задачата от 2% на Банката на Япония от април 2022 година, като се следи еволюционен спад от пика му от 4,3% през предходната година до равнището от 2,6% през декември, регистрирано в петък.

Акциите в Хонконг бяха на път за третата си поредна седмица на загуби, защото вложителите остават обезпокоени от мрачните стопански вероятности. Hang Seng в Хонконг загуби 0,8% до 15...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР